Ing. Tomáš Lázna

Povolání: vědecký pracovník, předseda spolku Pomáháme tancem, předseda komise pro IT a Smart city rady města
*1993

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Pochází z Prostějova, kde je již devět let aktivní ve veřejném životě. V maturitním ročníku začal se svými přáteli pořádat charitativní ples, který dodnes funguje pod hlavičkou spolku Pomáháme tancem, jehož je Tomáš předsedou.

Tomáš vystudoval obor Kybernetika, automatizace a měření na Vysokém učení technickém v Brně, kde v současné době působí jako vědecký pracovník v oblasti mobilní robotiky, zároveň dělá doktorát. Pátým rokem se věnuje formou odborné přípravy podpoře nadaných studentů středních škol, je také členem celostátní poroty středoškolské soutěže SOČ pro obor Elektrotechnika. V Prostějově zastává post předsedy Komise pro IT a Smart city, k této tématice má díky své profesi blízko. Jeho ambicí je udělat své rodné město chytřejší.

Mezi jeho záliby patří tanec, koloběžka, deskové hry, je vášnivým fanouškem sci-fi, a to jak ve formě knih, tak filmů a seriálů. Má rád posezení s přáteli u dobrého jídla a pití.