Mgr. Štěpánka Křehlíková, DiS.

Povolání: sociální pracovnice
*1986

Politická příslušnost: KDU-ČSL

Životopis

Mgr. Štěpánka Křehlíková, DiS. se narodila v Krnově. Žije zde se svým manželem a dvěma syny. Vystudovala magisterský obor sociální politiky a sociální práce na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Současně studovala i Vyšší odbornou školu sociální Caritas, obor charitativní a sociální práce. Po studiích pracovala v organizaci Harmonie, p.o. v Krnově s dospělými lidmi s mentálním postižením a podílela se na procesu transformace pobytové sociální služby. Během rodičovské dovolené začala působit jako vedoucí občanské poradny Lexikona, z.s. Od roku 2017 zde pracuje jako poradkyně se speciálním zaměřením na dluhovou problematiku. V Krnově je členkou Výboru pro plánování sociálních služeb, Platformy pro sociální bydlení a Komunitního plánování ve skupinách Děti, mládež, rodina a Obtížné životní situace. Chce přispět k tomu, aby KDU-ČSL budovala větší důvěru společnosti, aby dokázala oslovit a přijmout mezi sebe více mladých lidí a aby se v politice uplatnila slušnost a pravdivost na všech jejích úrovních. Nabízí zkušenosti ze sociální oblasti a dluhové problematiky, živost, pozitivní smýšlení o lidech a kultivaci politiky.