#ODS Ostrava Živě

ODS

ODS Ostrava sdílel(a) příspěvek uživatele ODS - Občanská demokratická strana.

ODS

ODS Ostrava přidal(a) 3 nové fotky.

ODS

V Ostravě jsme právě dojednali koalici ANO, ODS, Piráti, KDU. V nově utvořené koalici budeme mít v gesci resort Financí (náměstek primátora Martin Štěpánek) a Bezpečnosti (radní Zdeněk Nytra).

ODS

Společné vyjádření ODS, ANO a Pirátů k průběhu vyjednávání na Moravské Ostravě. Dne 2.11.2018 ve večerních hodinách byla uzavřena koaliční smlouva pro obvod Moravská Ostrava a Přívoz ve složení ANO 2011, Česká pirátská strana a Občanská demokratická strana. Důvodem k tomuto kroku byl přístup hnutí Ostravak, které neustále se všemi subjekty protahovalo koaliční jednání a zvyšovalo své požadavky jak na počet radních, tak na obsazení resortů. Během jednání byla nabídnuta hnutí Ostravak čtyřkoalice mezi hnutím Ostravak, hnutím ANO, Piráty a ODS. Tuto nabídku hnutí Ostravak neakceptovalo a nadále docházelo z jeho strany k návrhům na další změny koaličních partnerů až k požadavku na většinové zastoupení v radě. Hnutí Ostravak následně porušilo i dohodu uzavřenou v rámci dvojbloku s ODS a separátně usilovalo o koalici bez ODS. Tento neseriózní přístup vůči potenciálním koaličním partnerům vedl ke ztrátě důvěry k hnutí Ostravak, což vyústilo v podpis koaliční smlouvy mezi hnutím ANO 2011, Piráty a ODS. Za ODS by měla být zvolena místostarostkou paní Valentina Vaňková a radním Ladislav Jodlovski.

ODS

ODS Ostrava sdílel(a) příspěvek uživatele ODS - Občanská demokratická strana.

ODS

Další střípek do mozaiky o tom, jak byla za našimi zády i zády veřejnosti (té byla kontinuálně sdělována původní varianta) tajně vyjednávána úplně jiná koalice. Třešničkou na dortu jsou pak kádrovací komise pro nominace ostatních členů koalice. Znovu zdůrazňujeme, že ODS se celou dobu chová transparentně a naše slovo platí.

ODS

Zastupitelský klub ODS jen znepokojen posledními personálními kroky ve FNM, které víc než o profesionalitě stávajicího vedení, svědčí o vyřizování si osobních účtů. A tyto kroky podle nás ohrožují dobrou pověst a stabilitu FNO. Vyzýváme proto ministra zdravotnicví, který situaci pomohl nastolit, aby problém urychleně řešil, tentokráte ovšem v zájmu FNO a nikoliv několika zřejmě nekompetentních osob.

ODS

Dnes jsme zažili modrý, vítězný den. Moc vám děkujeme za podporu

Naši lidé