3. října 2022

Chci moc a moc poděkovat všem, kteří přišli k volbám a dvojnásob těm, kteří si z těch dvou lístků vybrali ten můj

(Moravskoslezský deník) Staronový senátor Zdeněk Nytra (ODS) poskytl Deníku jen pár minut po sečtení hlasů v druhém kole v sobotním odpoledni krátký rozhovor. „Chci moc a moc poděkovat všem, kteří přišli k volbám a dvojnásob těm, kteří si z těch dvou lístků vybrali ten můj,“ říká znovuzvolený Nytra.

Čekal jste tak těsný výsledek?
Počítal jsem s tím, že hnutí ANO má v Ostravě i díky republikovým orgánům hnutí velkou podporu. Nepředpokládal jsem, že někdo z nás bude mít velký náskok, ale že konečný výsledek bude tak těsný, jsem nečekal.

V Senátu jste mimo jiné členem podvýboru pro energetiku a dopravu. Jsou podle vás v Česku opatření na ochranu lidí před astronomickými cenami energií dostatečná? Neměla by být výraznější?

Je to jedno z dílčích řešení, které neřeší například velké podniky. Pokud jde ceny energií, naším úkolem každopádně bude korigovat politiku EU a ovlivnit politiku Německa, kde je takzvaně zakopaný pes.

Jaké problematice se v Senátu chcete dále věnovat?

Určitě bych rád zůstal u energetické bezpečnosti a není vyloučeno, že se vrátím k otázkám evropských záležitostí. To se ale ještě uvidí.

(Autor: Tomáš Januszek)

Zdeněk Nytra

předseda senátorského klubu ODS a TOP 09