13. dubna 2021

Jsem pro dobrovolné vzdělávání dětí o prázdninách

(www.zdeneknytra.cz) Vážení přátelé, jistě si vybavíte dotazník, jehož prostřednictvím jsem v posledních dnech od vás sbíral názory na návrat dětí do škol. Do této aktivity se zapojilo více než 950 z vás a já vám za tento zájem velmi děkuji.

Abych celý průzkum shrnul… Souhlasíte se mnou, že návrat dětí do škol je priorita. Mě však také zajímalo, jak vidíte dovzdělání vašich dětí.

Jsem rád, že i zde jste stejného názoru jako já a myslíte si, že doučování by mělo být postaveno na dobrovolné účasti dětí ve škole během prázdnin. Učitel nebo ředitel školy by měli zhodnotit, zda žák potřebuje danou látku doučit a na základě toho mu doporučit návštěvu takzvané letní školy.

Tyto možnosti letního vzdělávání by měly zajistit města a obce. Už jsem apeloval na experta ODS pro školství, Martina Baxu, aby zařadil dobrovolné vzdělávání o prázdninách do priorit naší politiky.

Martin Baxa s tímto nápadem souhlasí, dokonce jej přímo, ještě před mým oslovením, realizoval v Plzni, kde je primátorem.

Proto, pokud vás mohu požádat, i vy apelujte na vaše volené zástupce ve vašem městě či obci. Dětem už tento rok nevrátíme, ale můžeme jejich situaci alespoň zlepšit.

Zde je odkaz na výsledky z průzkumu: PRŮZKUM

Zdeněk Nytra

předseda senátorského klubu ODS a TOP 09