Bc. Jan Skalský

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

Dovoluji se Vám představit jako další z mladých kandidátů Občanské demokratické strany ze Semilska. Již od dětství se aktivně zajímám o společenské dění a politiku na všech úrovních. Aktivní jsem začal být již před patnáctým rokem života, když jsem organizoval petici za posílení veřejného osvětlení a stavbu cyklostezky v Košťálově, kde žije má rodina.

Zájem o informace a touha poznávat mě přivedly ke studiu společenských věd (především politologie) a vstupu do politiky. V současnosti studuji poslední ročník magisterského oboru Politická filosofie na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Ve své bakalářské práci („Občanská společnost, lokální elity a komunální politika na Semilsku“) jsem se zabýval komunální politikou a životem na Semilsku, zejména pak vlivem organizací (jako FK, TJ, Sokol, SDH aj.) na život v obcích do dvou tisíc obyvatel.

Vedle studia podnikám v oblasti elektronických médií. Vedu například propagační kampaň Českého svazu včelařů na sociálních sítích a spravuji jeho webové stránky. V současnosti jsem také stážistou v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky a provozuji vinotéku. Mou další vášní je rybolov – jsem mimo jiné členem výboru místní organizace Českého rybářského svazu v Košťálově. Volný čas trávím nejraději s přítelkyní, na rybách nebo ve společnosti s přáteli.

Za velký problém Semilska považuji vylidňování především menších obcí. I proto se domnívám, že je třeba více podporovat zájmové organizace a spolky, které jsou nedílnou součástí života na venkově. S tím samozřejmě souvisí i výchova dalších generací pro pokračování spolků a rozvoj obcí a měst. Bez fotbalistů, hasičů, tělovýchovných jednot, myslivců, rybářů, včelařů a dalších spolků hrozí, že život na vesnicích zcela vymře.  A to v žádném případě nechci dopustit!

I přes svůj poměrně mladý věk (25 let) si Vám dovoluji nabídnout své zkušenosti získané studiem, výzkumem i prací. Krom rozvoje menších měst a obcí budu usilovat o mnohem větší elektronizaci územní samosprávy. Chci pomáhat obyvatelům co nejvíce usnadnit jejich život, aby měli více času na svou rodinu, koníčky i oblíbenou zábavu.

Liberecký kraj je náš domov. Pečujme o něj kvůli sobě i dalším generacím! Děkuji také za Váš hlas.

Místopředseda místního sdružení Libštát, student politologie UJEP Ústí n. L. V ODS od března 2010