RNDr. Zdeněk Kadlas

Povolání: manažer rozvojových projektů
*1961

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

Narodil jsem se v roce 1961 ve východočeské Jaroměři, kde jsem žil až do svých 11 let. Po přestěhování na sever Čech (v roce 1972) a ukončení ZŠ jsem absolvoval gymnázium v Liberci a studoval regionální a ekonomickou geografii na Přírodovědecké fakultě UK v Praze.

Po vysoké škole jsem nastoupil do urbanistického střediska Stavoprojektu v Liberci a pracoval ve funkci samostatného projektanta – specialisty v oboru geografie a demografie při tvorbě územních plánů měst, obcí a vyšších územních celků.

V roce 1989 jsem se aktivně účastnil politického dění (zakládal občanské fórum na Stavoprojektu a pracoval v Koordinačním centru OF v Liberci). V roce 1990 jsem krátce působil jako kooptovaný poslanec KNV v Ústí nad Labem a v období 1990 – 1998 jako náměstek primátora města Liberce pro hospodářský a územní rozvoj. Do Občanské demokratické strany jsem vstoupil v roce 1991 jako její zakládající člen a několik funkčních období pracoval v ODS jako člen a místopředseda Místní rady v Liberci a předseda Smírčího výboru RS ODS Liberec.

Po 8 letech působení v komunální politice jsem v roce 1999 nastoupil do Agentury regionálního rozvoje, kde působím dodnes (nejprve jako projektant specialista a posléze jako výkonný ředitel).

V období 2000-2004 jsem působil jako zastupitel Libereckého kraje a předseda Výboru pro hospodářský a regionální rozvoj a v tomto výboru pracuji i v současné době. Jsem rovněž členem Výboru pro rozvoj a územní plánování Statutárního města Liberec.

Co se týče zájmových aktivit, nejoblíbenější je již od dětství sborový zpěv. Zpíval jsem v libereckém Severáčku, Vysokoškolském uměleckém souboru UK Praha, v komorním sboru Kvintus a v současné době jsem členem volného libereckého vokálního sdružení Rosex. Působil jsem rovněž jako externista v operním sboru Divadla F.X.Šaldy, ve sboru Europery a jako sólista i v muzikálu Man of La Mancha. Jsem členem Předsednictva Unie českých pěveckých sborů a jednatelem občanského sdružení Bohemia Cantat Liberec, které každoročně v srpnu pořádá stejnojmenný mezinárodní pěvecký festival formou workshopu pro několik set zpěváků.