20. září 2022

Slovo hejtmana

Komunální politiku v Hradci Králové sleduji mnoho let, a mám bohužel pocit, že v posledních třiceti letech se jakékoliv politické uskupení na radnici potýká hlavně se vzájemnými neshodami, které nezřídka končí odstoupením některého z partnerů. Nejinak tomu bylo i v právě končícím období, ale co nelze současnému vedení, jež bylo odpovědností především Občanské demokratické strany upřít, je to, že jako jediní z boje neutekli, přestože nabízeli v průběhu volebního období i uvolněné posty dalším politickým partnerům.

Díky tomu se jim ale podařilo dotáhnout několik významných pomníků - pohrobků z dob předchozích vlád města, jako je například fotbalový stadion či připravenost realizace investice do křižovatky Mileta.

Věřím, že těm, co dokázali neutíkat a dotáhnout věci dokonce, je možné i důvěřovat v tom, že se poučili ze svých chyb a jsou připraveni i nadále pokračovat v úspěšném řešení současných problémů Hradce Králové.

Proto bych rád požádal Vás, voliče, abyste až půjdete k letošním komunálním volbám, dali svůj hlas podle svého nejlepšího uvážení a preferencí, ale nezapomeňte velmi dobře zvážit, co je větší zárukou, zejména v těchto nelehkých časech, zda sliby jednoduchých a rychlých řešení nebo odvaha převzít odpovědnost a průběžně dosažené výsledky.

Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v.v.

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor PČR