11. srpna 2020

První etapa dostavby a modernizace náchodské nemocnice je téměř u konce. Nové pavilony prošly kolaudací

Po téměř 26 měsících od začátku stavebních prací v areálu náchodské nemocnice je první etapa dostavby a modernizace téměř u konce. Královéhradecký kraj totiž obdržel oficiální kolaudační souhlas pro nové budovy J a K a k nim navazující stavební objekty. Pacienti by zmodernizovanou část nemocnice měli začít navštěvovat zkraje příštího roku.

Kolaudační souhlas pro budovy J a K náchodské nemocnice jsme obdrželi na konci minulého týdne. Pro kompletní dokončení první etapy dostavby a modernizace nyní zbývá dokončit zejména dodávky zdravotnické techniky, interiérového nábytku a IT technologií. Zároveň se dokončují některé finální práce, které nemají vliv na vydání kolaudačního souhlasu ze strany příslušného stavebního úřadu. Po těchto nezbytných krocích zahájíme zkušební provoz nových pavilonů, přičemž předání budov do užívání je v plánu na začátek příštího roku.

Základem modernizace byla výstavba dvou nových nemocničních objektů J a K, které jsou na sebe napojené jak v nadzemní části, tak v podzemí. Dále vznikl objekt O pro uložení zdroje medicinálních plynů a nadzemní koridor mezi budovami A a K. Zároveň došlo k výstavbě chodníků a přístupových komunikací. První etapa modernizace náchodské nemocnice vyšla Královéhradecký kraj na více jak 1,5 miliardy korun.

Náchodská nemocnice je největším zdravotnickým zařízením zřizovaným Královéhradeckým krajem, které slouží spádové oblasti pro více jak 200 tisíc pacientů.

Mgr. Václav Řehoř

kandidát č. 4 do krajských voleb 2020 Královéhradecký kraj
předseda ODS Hradec Králové
místopředseda ODS Královéhradeckého regionu