7. května 2020

Jak je to s diskutovanou silnicí přes Plachtu?

Vše je ve fázi studií a prověřování, město si zadalo biologické hodnocení a dopravní posouzení. Věřím, že se všichni budou řídit výsledky daného a objektivního šetření, ať již budou jakékoliv.

Celý svůj profesní život jsem se držel objektivních a vědeckých důkazů, byly pro mne vždy východiskem při mém konání, a budu se tak chovat tak i nyní. A předpokládám, že tak učiní i ostatní. Zřejmě v reakci na zadání této práce včetně biologického hodnocení se na internetu objevila petice proti výstavbě komunikace. Petenti zde vyjadřují nesouhlas s výstavbou silnice přes Přírodní památku Na Plachtě a součástí petice je i zákres komunikace přes Přírodní památku Na Plachtě. Veřejnosti je tak, nevím proč, podsouvána falešná informace, která je patrná z obrázku pod peticí. O tomto trasování ale město neuvažuje. Pokud se na radnici o něčem diskutuje, tak je to pouze asi třísetmetrový úsek od parkoviště u Lidlu podél betonového plotu areálu Petrof, který by vedl do průmyslového areálu v podstatě tou nejkratší možnou cestou. Rozhodně se nejedná o komunikaci až ke kruhové křižovatce v ulici Na Brně. Myslí-li organizátoři petice vážně to, že je možné o věci diskutovat, měli by petici stáhnout, petentům vše vysvětlit a městu se omluvit.

Se zástupci petičního výboru jsme se dnes sešli přímo na místě a v jednání bychom měli pokračovat. Pozval jsem přítomné na další schůzku u mě v kanceláři v pondělí odpoledne.

Oficiální tiskovou zprávu z prohlídky lokality a setkání s petenty naleznete zde: https://www.hradeckralove.org/vedeni%2Dmesta%2Djednalo%2Ds%2Dpetenty%2Do%2Dprirodni%2Dpamatce%2Dna%2Dplachte/d-72546/p1=16897

Prof.PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

primátor statutárního města Hradec Králové