26. června 2017

ODS: Do voleb jdeme se Silným programem pro silné Česko a důvěryhodnými osobnostmi na kandidátkách

(www.ods.cz) Občanští demokraté dnes schválili finální podobu kandidátek pro sněmovní volby a konečnou podobu programu. Na kandidátkách ODS s podporou Soukromníků kandiduje přes 300 osobností, zkušených politiků na komunální úrovni, ale i mnoho nových tváří. Jsou mezi nimi úspěšní podnikatelé a živnostníci, lékaři, starostové či akademičtí pracovníci. V barvách ODS budou hájit Silný program pro silné Česko, který představuje 190 konkrétních kroků pro lepší život v naší zemi.

„Jsem hrdý na to, jak silný program a jak kvalitní kandidátky voličům nabízíme. Jde o pečlivě poskládaný tým zkušených politiků, odborníků a nových tváří. Kandidátky ODS se také otevřely nejen zástupcům ze Strany soukromníků ČR, ale i nestraníkům. Na našich kandidátkách jsou zastoupeny různé profese a všechny věkové kategorie - nejmladšímu kandidátovi je 24 let, nejstaršímu 76. Věřím, že ve volbách uspějeme a zastavíme současnou levicově populistickou vládu ČSSD, ANO a KDU-ČSL," komentuje schválené kandidátky předseda Petr Fiala.

„Kromě silného týmu máme také dobrý a silný program. Důkazem je i fakt, že ostatní strany z něho opisují. Máme dobrý základ pro to, aby ODS, jako lídr demokratických sil v této zemi, byla protiváhou současné vládní koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Protože současný hospodářský růst nesmíme projíst, ale investovat ho do naší lepší přítomnosti a budoucnosti našich dětí," uvedl dále Petr Fiala.

Troufám si tvrdit, že máme nejlepší program pro aktivní a pracovité lidi, kteří chtějí žít svobodně, bez regulací, příkazů a zásahů do soukromí. Odmítáme progresivní daň, solidární přirážku a šikanu malých a středních podnikatelů. Máme konkrétní návrhy pro všechny zaměstnance, kterým zvýšíme čisté mzdy o 7 %. Chceme podporovat naše živnostníky a prosadit výdajové paušály bez limitu. Chceme, aby všem lidem zůstalo v kapse víc peněz, protože oni je utratí lépe než stát,“ komentuje program ODS 1. místopředsedkyně Alexandra Udženija.

Vládní spojení ČSSD a hnutí ANO každým dnem ukazuje, že jde proti všem živnostníkům, podnikatelům a celé střední třídě. Živnostníci už nejsou pro vládu jen terčem slídění a pronásledování, jsou pro ni dokonce parazity. Podobně jako předchozí režim je ženou do továren. To není jen vyjádření předsedy Senátu Štěcha, to je výsledek téměř čtyřletého vládnutí ČSSD, ANO a KDU-ČSL se všemi zákony o kontrolním hlášení, EET a nejrůznějšími zbytečnými zákazy,“ vysvětluje místopředseda Martin Kupka.

 

Na nadcházející sněmovní volby jsme připraveni. Už před více než měsícem jsme veřejnosti představili program, lídry kandidátek a dnes jsme formálně program i kompletní sestavu potvrdili. Program jsme tvořili s lidmi a ptali se jich, jak jim zjednodušit život. V tomto duchu chceme pokračovat i v kampani – mluvit s lidmi a představovat náš program. Samozřejmě ale využijeme i dalších forem kampaně, ať už se to týká billboardů, reklamy, komunikace na sociálních sítích nebo odlehčených setkáních s veřejností,“ upřesňuje předseda Centrálního volebního štábu Zbyněk Stanjura.

 

Usnesení Republikového sněmu ODS ze dne 26. 6. 2017

REPS vzal na vědomí volební program ODS pro parlamentní volby 2017. Chceme stát, který lidem bude méně mluvit do života, bude je méně zatěžovat zbytečnou byrokracií a všemožnými regulacemi. Přinášíme faktické snížení daní, aby lidem zůstalo více peněz v peněženkách. Jsme pro stát, který méně zakazuje a řídí, ale dává více prostoru lidem - ponechává více svobody místo regulací.

REPS odsuzuje výroky předsedy Senátu ČR Milana Štěcha na adresu všech lidí, kteří pracují a platí daně jako OSVČ. Vládní spojení ČSSD a hnutí ANO každým dnem ukazuje, že jde proti všem živnostníkům, podnikatelům a celé střední třídě. Živnostníci už nejsou pro vládu jen terčem slídění a pronásledování, jsou pro ni dokonce „parazity“ a podobně jako předchozí režim je ženou do továren. To není jen vyjádření předsedy Senátu Štěcha, to je výsledek téměř čtyřletého vládnutí ČSSD, ANO a KDU-ČSL se všemi zákony o kontrolním hlášení, EET a nejrůznějšími zbytečnými zákazy.