16. ledna 2018

Andrej Babiš při skládání vlády selhal. Za tři měsíce od voleb se v jednání nikam neposunul

(www.ods.cz) Občanští demokraté chtějí co nejrychlejší hlasování o důvěře vládě. V něm budou hlasovat proti důvěře. ODS považuje postup Andreje Babiše a hnutí ANO za skandální a očekávané nevyslovení důvěry jeho vládě vidí jako velkou prohru a politické selhání předsedy vlády.

 
„Za ODS chci zopakovat, že nepodpoříme jednobarevnou menšinovou vládu ANO a považujeme postup hnutí ANO a jeho předsedy v celém dosavadním procesu sestavování vlády za nestandardní a v rozporu s pravidly parlamentní demokracie. Očekávám, že po předpokládaném nevyslovení důvěry vládě podá premiér neprodleně demisi. A očekávám, že se prezident zdrží jakýchkoliv politických rozhodnutí až do doby, kdy bude jasné, jak politicky silným mandátem bude nakládat v nejbližších týdnech,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.
 
„Celá situace kolem sestavování menšinové vlády, která pravděpodobně nedostane důvěru Poslanecké sněmovny, je velikým politickým selháním Andreje Babiše. Za to, že jsme se za 3 měsíce od voleb nikam neposunuli, je odpovědný pouze on a jeho hnutí,“ doplnil předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.