21. listopadu 2013

Projev Jiřího Crhy na zasedání zastupitelstva Jihomoravského kraje dne 21.11 2013

Mnozí ode mě očekávají, že jako předseda opozičních zastupitelů spustím silnou kritiku stávajícího hejtmana po jeho lhacím extempore a budu zde volat po jeho odvolání.

Já tak ale rozhodně činit nechci. Mám za to, že špinavé prádlo by si ČSSD měla vyprat sama, případně společně s  koaličními partnery. Pokud pan Hašek o rezignaci sám neuvažuje a stejně přemýšlí i krajská ČSSD, je to jasný signál jejím voličům a ukázka hodnot, kterých se drží. Stejně jako si ODS svým chováním zasloužila výprask od voličů a prožila silnou krizi, ze které vede dlouhá cesta zpět, může mě těšit, že jihomoravská ČSSD dělá vše pro to, aby dopadla na chlup stejně.

Jak říkám, mohlo by mě těšit, ale netěší. Přeci jen klesající podpora zavedeným stranám s jasnou ideologií otevírá dveře populistickým a extremistickým formacím, kterých se děsím daleko více než silné ČSSD.

Zpátky ale k dění v našem kraji. Všichni víme, kde náš kraj tlačí bota. Ať je to špatná infrastruktura, zadlužení, problémy s financováním nemocnic nebo stále chybějící zásady územního rozvoje. To jsou problémy, kterým musíme čelit bez ohledu na stranickou příslušnost, je to naše odpovědnost vůči voličům. Nechci polemizovat, který z problémů jde na vrub stávající koalici, který té minulé, jež byla ODS členem. Občany kraje to nezajímá. To hlavní, co si náš kraj zaslouží, je kompetentní a schopné vedení, které dokáže tyto problémy řešit.

Bohužel a budu se opakovat, za stávající situace Michal Hašek tou osobou není. Nebudu zde omílat fráze o kumulaci funkcí, jsem přesvědčen, že občané si zaslouží vědět, kdo bude jejich hejtmanem po zbytek volebního období.

Ing. Bc. Jiří Crha

předseda Klubu zastupitelů za ODS Jihomoravského kraje

Štítky:
tisková zpráva