NovinkyOS Brno-město

#ODS Brno-město Živě

ODS

Už zítra bude stávající Radě města Brna předložen návrh na zrušení poplatků za rezidentní parkování. Tato úprava se bude týkat lokality v k.ú. Veveří, kde má systém modrých zón začít platit 1.11., tedy za dva týdny. Změnu ve stávajícím ceníku schválilo i současné vedení MČ Brno-střed, proto věříme, že rada města ji bude respektovat, a poplatky budou zrušeny.

ODS

Shodli jsme se na realizaci klíčových dopravních staveb, zejména velkého městského okruhu, obchvatů městských částí, vzniku nových parkovacích kapacit a dokončení tramvajových tratí. Také na revizi rezidentního parkování, zavedení koordinace oprav a uzavírek, dalším zatraktivňování MHD, přípravě k vybudování dopravní spojky mezi Cejlem a Zvonařkou, a budování funkční sítě zejména vnitřních cyklostezek

ODS

Máme cíl, kterého bychom rádi dosáhli. Aby misto maket, vizualizací a obrázků v uplynulých 4 letech, přišly výsledky skutečné práce. Abyste je viděli v ulicích a Brno se posunulo dál. Naslibováno toho bylo dost. Teď to jen zrealizovat. Nový hokejový stánek, velodrom i atletická hala patři k prioritám, na kterých se dohodla vznikající Koalice pro Brno. Další priority, včetně témat bydlení, dopravy a dalších, představíme postupně také. Držte nám pěsti.

ODS

Rektor MU v Brně Mikuláš Bek kandidoval s podporou ODS. Ve 2. kole senátních voleb v Brně jednoznačně porazil kandidáta hnutí ANO. Blahopřejeme. Brno bude mít nejen dobrou primátorku Markéta Vaňková, ale i důstojné zastoupení v Senátu.

ODS

Neslyšeli jste někdo, co na to říká Andrej Babiš? Už pouštěl hromy blesky, nebo je to ok?

ODS

ODS Brno přidal(a) 4 nové fotky.

ODS

Na Brno je po volbách zaměřena velká pozornost. A někteří místní politici čelí velkému tlaku a útokům. Přitom se zde přihodilo pouze to, co se běžně v letošních povolebních jednáních děje i v jiných obcích a městech, a dělo se i v minulosti. A to i v Brně. Většina demokraticky zvolených stran sestavila koalici, v které není zastoupen vítěz voleb. Třeba proto, že se mu nepovedlo ostatní přesvědčit ke spolupráci, třeba pro jeho nedostatečný koaliční potenciál. Nic neobvyklého v poměrném volebním systému komunálních voleb. Rozdíl tu však je. Je-li tím neúspěšným hnutí premiéra, zvyklého řídit vše, a s vlastními médii v zádech, strhává se bouře nevole. Přitom to stejné hnutí se na koalicích bez vítěze voleb jinde samo podílí, dokonce takto vzniklé uskupení vede. Nová brněnská koalice ODS, KDU-ČSL, Pirátů a ČSSD má 33 zastupitelských mandátů z celkem 55. Reprezentuje tak 60% nově zvoleného Zastupitelstva města Brna.

ODS

ODS Brno přidal(a) 3 nové fotky.

Naši lidé