NovinkyOS Brno-město

#ODS Brno-město Živě

ODS

ODS Brno sdílel(a) příspěvek uživatele Markéta Vaňková.

ODS

Udělejme z Brna skutečně chytré město. I v jeho rozvoji a péči o životní prostředí. Realizace dobrých nápadů by neměla zůstat na půli cesty. Takovým příkladem je aplikace Brňáci pro Brno, jejíž potenciál bychom rádi využili naplno. Aplikace bude do budoucna pokrývat nejen hlášení nedostatků na komunikacích (díry, rozbité značky), ale kompletně celého mobiliáře města včetně městské zeleně. Umožníme občanovi komunikovat s městem o všem, co se kolem něj děje, od nahlášení rozbité lavičky po nefungující osvětlení, a také se podělit o nápady, jak zlepšit místa, kudy denně prochází. Nové technologie nám mohou pomoci i při nakládaní s odpady. Rádi bychom zavedli chytrý svoz tříděného odpadu napojený nejen na chytré senzory umístěné přímo v podzemních kontejnerech na tříděný odpad. Zároveň chceme popularizovat mobilní aplikaci společnosti Sako a hlouběji ji integrovat do odpadové politiky města. Přímými objednávkami svozu odpadu se optimalizují trasy a průjezdy svážecích vozů, čímž se sníží finanční náklady i zatížení komunikací. Více na http://www.spolecne2018.cz/program#rozvoj-a-zivotni-prostredi

ODS

Dle aktuálního průzkumu jsou údaje pro Brno následující: 1. ANO 19,4 % (-2,6 %), 2. ODS 15,2 % (+1,2 %), 3. Piráti 10,5 % (+2,0 %), 4. KDU-ČSL 8,8 % (+1,1 %), 5. SPD 8,6 % (-1,1 %), 6. ČSSD 6,2 % (-0,2 %), 7. KSČM 4,2 % (-0,5 %), 8. TOP 09 4,1 % (-1,1 %). Stoupáme a jsme připraveni na souboj o volební vítězství. Děkujeme za podporu, společně to dáme.

ODS

Udělejme z Brna skutečně chytré město. I v bydlení. Díky digitálním, informačním a komunikačním technologiím je možné efektivněji spravovat majetek města. Zavedením moderních metod evidence majetku, včetně systémů a mobilních aplikací pro komunikaci s občanem, docílíme toho, že ke správě městského majetku bude přispívat samotný občan. S oblastí městských bytů se také úzce pojí moderní způsoby komunikace občanů s úřady. Mobilní aplikace přinese koncept Smart Home (chytrý domov). Nájemce nebo rezident získá jednoduchou a efektivní metodu pro přímé nahlášení závad na nemovitosti, aniž by musel hledat kontakty na správného úředníka. Aplikace využívající dnešní technologie má přinášet jednoduchý způsob správy budov. Tedy umožňovat online řešení rutinních úkonů bez nutnosti návštěvy úřadů a trávení času v nekonečných frontách. Zejména se jedná o správu plateb nájemného či záloh na městem poskytované služby. Pomocí efektivní komunikace s nájemci se rychleji a levněji vyřeší urgentní havárie, lépe a s menšími náklady se naplánuje pravidelná údržba či dlouhodobá investice. Získaná data budou sloužit k efektivnějšímu a lepšímu nakládání s městskými byty. Aplikaci následně bude možné přizpůsobit i pro pronájem velkometrážních bytů studentům ve spolupráci s vysokými školami. Budeme schopni snadno evidovat velikost jednotlivých bytů, jejich obsazenost i časové rezervace jednotlivých mladých nájemníků, čímž zajistíme jejich maximální využití a sekundárně také příjem pro jednotlivé městské části. Více na http://www.spolecne2018.cz/program#dostupne-bydleni

ODS

Udělejme z Brna skutečně chytré město. I v dopravě. Smart city, dnes už běžný pojem. Náš koncept chytrého Brna obsahuje konkrétní řešení pro každodenní životní situace obyvatel města i efektivnější a hospodárnější chod města jako takového. A platí to i pro oblast dopravy a parkování. Udržitelná městská mobilita je jedním z našich hlavních témat. Je to stěžejní bod pro každé moderní město, které usiluje o zlepšování kvality života svých občanů. Proto chceme provést radikální změnu v plánování a koordinaci prací na městských komunikacích. Chceme Brňanům nabídnout mobilní aplikaci napojenou na portál Brno iD, která jim na základě lokalizace umožní pohodlné parkování a snadné automatizované placení. Aby řidič nemusel svůj čas parkování hlídat, bude se automaticky v mobilní aplikaci počítat, takže zaplatí přesně takovou dobu, po kterou parkoval. Díky využití dat z této mobilní aplikace spolu s dalšími daty z kamer a chytrých senzorů kolem parkovacích míst budou řidiči navigováni na místa, kde budou mít největší šanci ihned najít volné místo k zaparkování. Systém propojíme také s plánovanými záchytnými parkovišti (P+R). I zde zaplatíte pomocí aplikace. Potvrzení bude následně sloužit jako platná jízdenka pro městskou hromadnou dopravu. Celý tento záměr má významný dopad pro plánování a reálné využití hromadné dopravy, která je pro efektivní městskou mobilitu zásadní. Modernizovaná, chytrá hromadná doprava má nabízet občanům služby, jako je bezplatné připojení k wi-fi, dobíjení telefonů a zastávky, které vždy ukážou na displeji přesný čas do příjezdu dalšího spoje. V této oblasti podpoříme další rozvoj digitalizace jízdenky MHD. Inteligentní řízení dopravy za využití moderních technologií má za cíl omezit nadbytečné jízdy, například při hledání parkování, a následné dopravní zácpy a emise z dopravy. Více na http://www.spolecne2018.cz/program#doprava-a-parkovani

ODS

ODS Brno sdílel(a) video uživatele Markéta Vaňková.

ODS

ODS Brno sdílel(a) příspěvek uživatele Petr Fiala.

ODS

Reportáž z dnešního zahájení kampaně a rozhovor s kandidátkou na primátorku města Brna Markéta Vaňková je k vidění od 11 minuty. A na její stránce již od zítřka bude představován náš volební program. Konkrétní návrhy řešení ke zlepšení řady problémů města. Jdeme do toho společně a budeme rádi, pokud se k nám přidáte. http://www.spolecne2018.cz, ODS Brno Markéta Vaňková Svobodní - Jihomoravský kraj Brno autem

Naši lidé