20. ledna 2021

ODS kurzarbeit podporuje, ale je potřeba nastavit správné parametry

Občanští demokraté dlouhodobě podporují zavedení kurzarbeitu. Je však potřeba nastavit takové parametry, které budou funkční a pomohou zaměstnavatelům a zaměstnancům překonat závažné hospodářské recese nebo pandemie, kterých jsme nyní svědky. Původní vládní návrh zákona o kurzarbeitu je paskvil, což uznal i Andrej Babiš a Jana Maláčová.

„ODS jednoznačně vznik kurzarbeitu podporuje a troufám si říct, že názory jednotlivých zástupců politických stran jsou podobné. Co si však myslet o vládním návrhu kurzarbeitu, když několik dnů poté, co byl představen veřejnosti, ho premiér Babiš prohlásí za nepovedený paskvil. Výsledkem ročního chaotického postupu vlády jsou dva konkurenční návrhy vládních stran, které si zástupci obou stran před zraky poslanců a veřejnosti vzájemně dehonestují. ODS představila několik vlastních změn a stále platí, že jsme připraveni najít rozumný kompromis a zákon urychleně schválit“, říká místopředseda výboru pro sociální politiku Jan Bauer.

Ing. Jan Bauer

poslanec PČR