7. června 2019

Domovy důchodců bez EET, prosadili jsme výjimku

(www.ods.cz) Poskytovatelé sociální služeb jako jsou domovy pro seniory, zařízení pro lidi se zdravotním postižením nebo sociální služby poskytované dětem nebudou mít povinnost vést elektronickou evidenci tržeb (EET). S návrhem na jejich vyloučení z EET dnes v Poslanecké sněmovně uspěla Občanská demokratická strana.

„Kvůli politice vlády je systém sociálních služeb ve finanční krizi. Obcím chybí peníze na pomoc potřebným. K tomu všemu chtěla ještě vláda na sociální služby uvalit EET. To by byl příslovečný hřebíček do rakve. Upozorňujeme na to od začátku a jsem rád, že naše argumenty Sněmovnu přesvědčily a náš návrh podpořili i vládní poslanci,“ uvedl po hlasování místopředseda sněmovního výboru pro sociální politiku Jan Bauer.

Podle něj by vláda měla naopak vytvářet sociálním službám příznivé podmínky pro jejich rozvoj, protože je bude v budoucnu vzhledem ke stárnutí populace potřebovat stále více lidí. „Je absurdní, aby vláda poskytovatele sociálních služeb dusila nesmyslnými povinnostmi a ztěžovala už tak náročnou a špatně ohodnocenou práci lidem, kteří v sociálních službách pracují.“

Ing. Jan Bauer

poslanec PČR
zastupitel
člen regionální rady
předseda oblastního sdružení