17. března 2014

Poslankyně Jana Fischerová v Třebíči

Poslanecký den Jany Fischerové - Třebíč 14. 3. 2014

Na pozvání předsedy Oblastního sdružení Občanské demokratické strany Třebíč pana Vítězslava Jonáše navštívila v pátek 14. března 2014 město Třebíč poslankyně Parlamentu ČR Jana Fischerová.

Během dopoledního programu byla přivítána na radnici starostou města Pavlem Heřmanem a místostarosty Pavlem Pacalem a Marií Černou. V debatě se dotkli několika zákonů, které ovlivňují činnost radnice – zákona o zadávání veřejných zakázek, připravované novely o přenosu agendy státní správy na obce, o státní službě a o možném rozšíření kompetencí NKÚ.

Poté navštívila nově otevřený Aquapark Laguna, kde se v doprovodu s jedním ze spolumajitelů Richardem Horkým seznámila s historií a současností tohoto relaxačního zařízení. Po pracovním obědě zavítala do sídla občanského sdružení STŘED. Ředitelka sdružení Martina Bártová ji přiblížila činnost sdružení v souvislosti s novými úpravami ohledně pěstounské péče, dotační politiky a trestně právní problematiky práce s mládeží.

Odpolední část svého poslaneckého dne věnovala v doprovodu pana ředitele muzea Jaroslava Martínka prohlídce opravených expozicí na zámku. “Nové interaktivní expozice jsou nádherné, prohlídku není možno shlédnout na mnou vyhrazených devadesát minut. Jistě se sem ještě letos vrátím na delší čas, protože cestovní ruch je mou druhou srdeční záležitostí“, slíbila řediteli muzea paní poslankyně.

Poslanecký den byl zakončen besedou se členy a voliči.