3. listopadu 2017

Jak hodnotíte přístup současného vedení radnice k investicím jako je rekonstrukce kuchyňského provozu ZŠ Fr. Plamínkové?

Současné vedení radnice dělá opravdu velmi zvláštní politiku. Neváhá poukazovat na „chyby“ z minulosti a dokonce označovat konkrétní „viníky“ z řad bývalého vedení radnice. Když se ale ukáže, že má samo máslo na hlavě, protože děti v ZŠ Plamínkové dva měsíce po začátku školního roku obědvají ve školní tělocvičně a obědy jim vozí z jiných škol, žádný radní z toho osobní odpovědnost nevyvozuje.

Se stejným alibismem reaguje i starosta Čižinský na skutečnost, že nová radnice nebude stát maximálně čtvrt miliardy, jak před dvěma lety veřejně slíbil, ale skoro o sto milionů víc. Praha 7 koupila novou budouvu za 91,5 mil. včetně daně z nemovitostí a 245 mil. včetně DPH zaplatí za její rekonstrukci. Náklady na úpravu prostor pro detašované kanceláře činí dalších zhruba 11-12 milionů včetně DPH. A to k tomu nepočítám 15,5 milionů za projektovou dokumentaci a další jednotky milionů za vybavení radnice. Ani v tomto případě ale jméno konkrétního viníka nepadlo. Podle starosty může za zvýšení nákladů vývoj na stavebním a realitním trhu.

Sto milionů korun je hodně peněz, zvlášť pro menší městskou část jako je Praha 7. Daly by se za ní zrekonstruovat tři až čtyři školní jídelny, možná i jedna celá škola. A to Sedmička potřebuje mnohem víc, než vyšperkovanou radnici, do které se nakonec ani nevejdou všichni městští úředníci.

Tomáš Bartovský,

člen Oblastní rady ODS Praha 7