6. října 2020

Strategický plán 2030+ očima ekonoma

(Pětka) Reakce na otázku měsíce: co vnímáte jako prioritu rozvoje páté městské části?

Jako ekonom, zabývající se inovacemi a aplikovaným výzkumem v soukromém výrobním sektoru, si nedovedu představit další koncepční rozvoj naší městské části bez Strategického plánu.

Vůbec tím nemyslím různé jednorázové audity, snahy o koncepční materiály či jiné mnohasetstránkové dokumenty, které na radnici v minulosti vznikaly a následně skončily ve skříni, aby se na ně raději zapomnělo. Píšu o koncepčním, strukturovaném a na základě kvalitních dat zpracovaném materiálu. Taková naše vize pro lepší a bezpečnější život.

Strategický plán bude mít svou přípravnou, analytickou a implementační část. Bohatství plyne z práce a investic. Proto jsme povinni našim podnikatelům, investorům, ale i občanům a veřejným institucím poskytnout střednědobý výhled, jakým způsobem chceme Prahu 5 rozvíjet.

Mohou tak plánovat své aktivity, které v budoucnu ovlivní náš život. Dobře investovat vyžaduje mnohaleté přípravy a jasně definované cíle, nástroje jak cílů dosáhnout a politickou vůli. Chceme být aktivní městská část, chceme být městská část jasně čitelná a přitažlivá pro podnikatele, chceme být městská část vzorem pro rozvoj, chytrá řešení, zdravý život.

Pojďte do toho, vážení spoluobčané, s námi.

Ing. Martin Frélich

zastupitel městské části Praha 5
předseda místního sdružení Košíře - Motol

Štítky:
komentář