8. října 2012

Podeváté byli oceněni dobrovolníci pracující s dětmi a mládeží ve Zlínském kraji

Je radostné vidět, že i když toto ocenění udělujeme již téměř deset let, stále objevujeme nové tváře z řad dobrovolníků, kteří si za svůj čas věnovaný mládeží zaslouží veřejné poděkování. Oceněným přeji, aby jim práce s dětmi i nadále přinášela radost.

Dobrovolníky věnující se dlouhodobě ve svém volném čase práci s dětmi a mládeží ocenili ve čtvrtek 4. října 2012 v Mramorovém sále vsetínského zámku představitelé Zlínského kraje. 

Lidem, kteří dlouhodobě a nezištně pracují s mládeží, patří naše velké poděkování a úcta. Nejen, že dětem nabízejí smysluplné využití volného času, ale často jsou pro ně i kladnými příklady a vzory, čímž významně přispívají k jejich výchově i rozvoji osobnosti. 

Dobrovolní pracovníci převzali z rukou představitelů Zlínského kraje pamětní medaile, pamětní listy a upomínkové předměty. Slavnostního setkání se zúčastnili také navrhovatelé oceněných.

Na Odbor školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Zlínského kraje bylo letos doručeno celkem 42 nominací na ocenění, z nichž vybírala odborná komise. Výběr proběhl na základě předem stanovených kritérií, jimiž byly dlouhodobá činnost, více oblastí zájmového zaměření, práce s dětmi a mládeží ohroženými sociálním vyloučením, působení v iniciačních a poradních orgánech a publikační činnost související s volnočasovými aktivitami.

Mgr. Josef Slovák

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
člen smírčího výboru
zastupitel
uvolněný krajský radní

Štítky:
školství