20. září 2012

Valachiarun Vsetín 2012 se bude letos konat pod záštitou Josefa Slováka, radního Zlínského kraje pro školství, mládež a sport

Radní Zlínského kraje pro školství, mládež a sport Mgr. Josef Slovák a starostka města Bc. Iveta Táborská převzali záštitu nad jubilejním pátým ročníkem běžeckých závodů TES Valachiarun 2012. Závod se koná za podpory Města Vsetína a Zlínský kraj podpoří závod dotací 20 000 Kč.

Pro horský závod je připravena trasa v délce 18 km a nově je zařazena trať pro rekreační běžce v délce pěti kilometrů. Tradiční 10 km silniční závod se letos poběží jako Běh o pohár starostky města. 

 

Termín běžeckých závodů TES Valachiarun byl posunut o dva týdny dopředu, na sobotu 22. září 2012. Přestože organizátoři sází na tradici a zkušenosti z minulých ročníků, bude letošní pátý ročník ve znamení novinek.

 

„Především je to zařazení krátkého 5 km závodu, po kterém volali začínající a rekreační běžci. Tradiční 10 km silniční závod se letos poběží jako Běh o pohár starostky města." vysvětlil spoluorganizátor závodu Jiří Vrána a doplnil: „Změnou prošla trasa Horského běhu, ubíráme kilometry po asfaltu, ale přidáváme kilometry na délku. Trať měří 18 km a má převýšení 730 metrů."

 „Před pěti lety jsem byli oba u toho, když Valachiarun vznikal a jsme rádi, že nadšení organizátorů vydrželo a ve Vsetíně vznikla nová tradice a závod se dostal na tuto úroveň," řekl Mgr. Josef Slovák shodně se  starostkou města Ivetou Táborskou, která dodala: „Každý rok jsem se aktivně zapojila i jako jeden z běžců štafety a proto myšlenku pořadatelů závodu podporuji."

 

Součástí závodů TES Valachiarun jsou také AUSTIN MINI běhy v délkách 350, 700 a 1050 metrů, které jsou určeny především pro děti. „Pro malé závodníky s ročníky narození mezi lety 2009 až 1996 máme připraveny i tratě v délce 350 metrů," upřesnil spoluorganizátor závodu Libor Procházka a dodal: „Je to okruh kolem Panské zahrady v délce 350m, který budou absolvovat ti nejmenší jednou, starší dvakrát a nejodrostlejší třikrát.

Mgr. Josef Slovák

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
člen smírčího výboru
zastupitel
uvolněný krajský radní