24. července 2012

Josef Slovák, radní Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu převzal záštitu nad edukativní výstavou děti na Měsíci

Dobrodružnou cestu vesmírem budou mít příležitost absolvovat všichni zájemci ve zlínském Zlatém jablku ve dnech 18. července až 5. srpna.

„Vítáme každý projekt, který nabízí dětem možnost vzdělávání hravou formou a motivuje je získávat nové informace. V tomto případě je atraktivní nejen téma, ale hlavně způsob, jakým děti podněty vstřebávají. Let vesmírem zažívají doslova na vlastní kůži," uvedl Josef Slovák, radní Zlínského kraje. „Rodičům či organizátorům volnočasových aktivit navíc výstava přináší zajímavou inspiraci pro zpestření prázdninových dnů, které děti mohou strávit aktivně," dodal.

Náplň vesmírné expedice  

Poté, co se děti oblečou do skafandrů, přesunou se na první zastávku jejich vesmírné expedice, která je zavede do zemského modulu, kde zhlédnou krátký snímek o vesmíru. Následně se členové mise vypraví na cestu obchodním a zábavním centrem, při níž se s animátory zastaví u všech exponátů a vyslechnou si poutavý výklad. Mezi nejzajímavější exempláře patří bezesporu repliky vesmírných základen a vozů, vesmírný teleskop či simulace sluneční soustavy.

Expedice je zakončena asi největší atrakcí – výletem na Měsíc. V lunárním modulu si děti vyzkouší stav beztíže a jejich rodiče je přitom mohou sledovat na přilehlých obrazovkách. Na závěr obdrží děti diplom jako upomínku na absolvování vesmírné mise.  


Mgr. Josef Slovák

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
člen smírčího výboru
zastupitel
uvolněný krajský radní