21. června 2012

Již jedenácté ocenění žáků za mimoškolní činnost proběhlo ve Vsetíně

VSETÍN – Slavnostní ocenění žáků Zlínského kraje za mimořádné úspěchy v mimoškolní činnosti nebo za mimořádný čin proběhlo dnes odpoledne v Mramorovém sále zámku ve Vsetíně. Ocenění žáci převzali z rukou hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka a krajského radního pro oblast školství Josefa Slováka pamětní listy a ceny.

Ocenění Zlínského kraje bylo konkrétně určeno žákům, kteří dosáhli v období od dubna 2011 do dubna 2012 mimořádných úspěchů v mimoškolní činnosti nebo vykonali mimořádný čin. Mimoškolní činnost byla hodnocena v těchto oblastech: humanitní, přírodovědné, technické, umělecké a sportovní.

„Letošní ročník oceňování žáků za jejich mimoškolní činnost je již jedenáctým v pořadí, což je jasným důkazem toho, že Zlínský kraj považuje za důležité oceňovat žáky za to, co dělají nad rámec svých běžných studijních povinností. Kromě samotného ocenění je smyslem této akce i zviditelnění zajímavých mladých osobností a talentů v jednotlivých oborech. Velmi mě těší skutečnost, že v letošním ročníku jsme byli svědky širokého spektra oceněných – od talentovaných gymnazistů až po šikovné mladé řemeslníky,“ uvedl radní Josef Slovák.

Mgr. Josef Slovák

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
člen smírčího výboru
zastupitel
uvolněný krajský radní