24. března 2013

Pryč s parazity!

Nechal jsem si na sociálního demokrata Mládka pár dnů, abych vychladl a komentoval jeho neuvěřitelný výrok o parazitech v řadách živnostníků rozumně a bez zbytečných emocí. Moc mi to nepomohlo, mám opravdu velké obavy.

 
Hovoří-li tímto způsobem člověk, který má být podle plánu sociálních demokratů příštím ministrem financí této země, nemohu být klidný. Vzkaz, který nám všem pan Mládek poslal je jasný a srozumitelný. 
 
Vy, kteří se staráte sami o sebe, ať už více či méně úspěšně, vy, kteří od ostatních, tedy od státu, nic nechcete (snad kromě pořádku a spravedlivých podmínek k práci a životu), vy to s námi socialisty nebudete mít snadné. Vaše samostatnost, soběstačnost a možná i hrdost nám socialistům nevoní. Potřebujeme lidi slabé, nesamostatné, kteří chtějí, aby se o vše postaral stát. Aby zakázal špatné věci a podporoval věci dobré. Jen tak se budeme mít všichni dobře. A vy, slabí a nesamostatní, vy máte nás, sociální demokraty. Všem parazitům vezmeme jejich peníze a dáme je vám, slabým a potřebným. A pak bude svět spravedlivý. A kdyby vám to nestačilo, můžeme ty parazity rovnou pozavírat. A majetek jim sebrat a rozdělit ho spravedlivému lidu... 
 
Takhle nějak to vnímám já. A už jsem v minulosti slyšel o lidech, kteří mluvili jako sociální demokrat Mládek. Vyprávěli mi o nich rodiče. Tehdy se jim říkalo komunisté a měli nastolit spravedlivý řád světa. Většinou to vzdali, ale někde to zkouší dodnes. A jsou i úspěšní. Například severní Korea se s parazitujícími živnostníky vypořádala dávno. 
Mgr. Jan Kubata

poslanec PČR
člen výkonné rady
předseda regionálního sdružení
neuvolněný zastupitel městské části