8. září 2022

Sportovní oddíly řeší existenční problémy

Již třetí rok čelíme velkým dopadům nejprve pandemie Covidu, nyní energetické krizi a následkům války na Ukrajině – to vše se podepsalo na současné inflaci a velkým obavám veřejnosti z blízké budoucnosti. Týká se to nás všech.

Ski klub Jablonec je příkladem, že ani v tomto složitém období rodiče nerezignují na sportovní aktivity svých dětí, kterých máme v péči našich trenérů 240 (oproti 86 před patnácti lety). Například v období lockdownu a zavřených sjezdovek a indoorových sportovišť využívala náš lyžařský areál velká většina jabloneckých sportovních oddílů napříč různými disciplínami. Areál na Kolečku prošel v posledních patnácti letech velkým investičním rozvojem a pro blízkou budoucnost je pro vedení klubu hlavním úkolem zajistit jeho udržitelnost (především v rámci energií, údržby, provozu a činnosti klubu). Důležité je zajištění kvalitní přístupové komunikace na Kolečko a k biatlonovému areálu. To je úkol příštího období.  

Vladimír Kopal, kandidát č. 7

Od roku 2006 je předsedu SKI KLUBU JABLONEC n. N. (běžecké lyžování). Už 14 let působí ve sportovní komisi, z toho 11 let jako její předseda. Má veliký podíl na průběžné modernizaci a osvětlení areálu Kolečko, který využívají sportovní kluby i veřejnost.