31. května 2018

Očima obyčejně neobyčejného Pražana

Jak zřejmě všichni tušíte, blíží se volby. To je vám najednou takových předvolebních slibů, plánů a výhledů do budoucna, že se nejeden nechá unést představou o fantastické budoucnosti. Jak z pohádky Tisíce a jedna noc.

Teď ale vážně, blíží se volby komunální, které já osobně považuji za zásadní, neboť je to právě vámi zvolený zastupitel v dané obci, či kraji, který bude mít lví podíl na tom, zdali bude před vaším domem bordel nebo ne.

Jasně, uklidit si můžete sami, chápu. No ale narovinu, určitě nebudete uklízet celou ulici až na náměstí. Nemluvě o tom, že takový zastupitel má na starost tisíce dalších záležitostí, které se vás bezprostředně dotýkají. Takže vážně stojí za to, věnovat pozornost tomu, co slibuje a za jakou partaj to slibuje.

Jestli chcete lesy, louky a koňské povozy (zcela ekologické) volte stranu Zelených. Jenže, to asi nestačí, že jo?! Zeleň, ekologie, broučci…jako super, až na to, že nejsme na vsi. Jsme občané pulzujícího velkoměsta, milujeme „shopingování“, kavárny, divadla a kina. Milujeme svobodu a k té patří osobní dopravní prostředek, ne sdílená tramvaj.

Pokud máte rádi oranžovou a nevidíte rudě, když vám radní Petr Dolínek vypráví, že navzdory problémům s mosty nebo uzavírkami se doprava v Praze zlepšila…no, proti gustu žádný dišputát.

O Komunistické straně Čech a Moravy se snad ani nebudu vyjadřovat. Ti by pořád znárodňovali, kontrovali a odevšad vystupovali…ale hlavu z toho neztrácím, třeba až jednou schválí to celostátní referendum, tak si odhlasujeme jejich rozpuštění.

O straně Svoboda a přímá demokracie rovněž není třeba sáhodlouze mluvit. Zaryté vlastence, odpůrce cizinců a vůbec všeho cizího, vedené Japoncem…to je evropská rarita, hodná chráněné přírodní rezervace.

Hnutí ANO nebo spíše po těch letech NE, se nám projevilo jako hnutí amatérů, kteří slovy svého „guru“ pořád makají, neplkají…výsledky však nikde. Nic proti Adrianě Krnáčové, vcelku milá ženská ale nechtěla by jet už domů?  

To Pirátská strana, to je jiná káva. Mladí ajťáci, dredy, pohodička…prostě „cool“ Prý jsou na politické scéně už osmým rokem, drží kurz a trápí je zákaz pití alkoholu na Petříně. No a? Mě zase trápí zákaz kouření v hospodě. Stručně řečeno… Piráti z Čech: Na vlnách podivna.

Takže moji vážení a milý občané, sousedi, kamarádi…chcete-li na obci profíky, kteří vědí, co dělají a věřte tomu, že to už dělají nějaký ten „pátek“ volte Občanskou demokratickou stranu. Ne, neslibujeme modré z nebe ani vyšší důchody, platy a nižší ceny pečiva. Co ale slíbit můžeme je fakt, že pod naším vedením se nikdo nezřítí do vody z rozpadlé lávky, nebude bloumat hodiny po Praze a hledat tolik proklamovaná P+R parkoviště, nemluvě o nedostatku bydlení, které je základní podmínkou k životu.

 

Společně nastartujeme Prahu

Jakub Chromý

člen Oblastní rady ODS Praha 5
člen místní rady Košíře-Motol

Štítky:
komentář