10. srpna 2017

Zelená krakatice opět proti občanům

Zelená neziskovka zase brzdí rozvoj kraje. Děti země bojují proti kvalitnímu napojení na Vídeň.

Když jsem minulý týden jel do Vídně, říkal jsem si, jak je dobře, že máme konečně platné zásady územního rozvoje, a že i přes snahy všelijakých Ekologických právních servisů a Franků Boldů se snad konečně dočkáme nějakého posunu ve věci silničního spojení s Vídní. Že snad možná přece jen nebudeme našim sousedům pro smích. A ejhle..

Děti země se rozhodly opět ohrozit D52. Jedná se o další případ, kdy podobné organizace blokují potřebné stavby a rozvoj kdykoliv a kdekoliv, jen aby obhájily dotace, které bohatě pobírají z veřejných (tedy našich) peněz. Další případ, kdy si platíme organizaci, která sabotuje rozvoj kraje.

Že to nedává nesmysl? Souhlasím. Přesně tak ale funguje systém pseudoekologických a pseudoneziskových organizací. Prakticky si platíme z našich peněz organizace, aby nám škodily, kde je zrovna napadne. Jednou je to územní plán, jednou zásady územního rozvoje, jindy zase železnice, jinde městský okruh. Teď je to zase tak potřebná dopravní stavba pro kraj, ale i pro celou ČR, jako je kvalitní spojení s Vídní.

Pro zajímavost doplňuji, s kým Děti země spolupracují, kdo je případně podporuje. Mimo jiné je to Hnutí Duha, nadace Partnerství, nadace Veronica, Ekologický právní servis (Frank Bold), Oživení, Nesehnutí… Že jsou vám ty organizace povědomé? Není divu, většina z nich je úzce napojena na Žít Brno nebo brněnské Zelené.

Pokud tuto destrukční politiku, která jde proti lidem, chtějí ekologické „neziskovky“ provozovat, měly by tak činit z vlastních zdrojů. Dotace z veřejných rozpočtů (ať už přímo, nebo oklikou, kdy si je navzájem přeposílají, aby nešli snadno dohledat) by se měly významně omezit.

Tyto neziskovky navíc káží vodu a pijí víno. Kdejaký úřad šikanují přes zákon 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, přitom samy pod tento zákon nespadají. A to by se mělo změnit. Daňový poplatník by se možná divil, kdo všechno pohodlně žije z jeho peněz.