11. července 2017

SABOTÁŽ, KTEROU SI VŠICHNI PLATÍME

Zelení všeho druhu dále bojují proti rozvoji kraje. A nechají si za to platit i od vás.

Krajské zásady územního rozvoje (ZÚR) bude posuzovat soud. Žalobu podal Ekologický právní servi.. pardon, dnes již "renomovaná", mezinárodně znějící společnost Frank Bold. Tuto společnost, bohatě dotujeme my všichni - ať už přímo (např. ministerstvo vnitra), nebo nepřímo skrz další nadace a fondy (např. Nadace Partnerství, která sídlí ve stejném domě, jako Frank Bold). Fakticky tedy přispíváme na činnost zaměřenou proti rozvoji kraje i města Brna.

Když minule shodil soud ZÚR, protože "kraj dostatečně neposoudil celkový a společný vliv všech staveb na životní prostředí a veřejné zdraví v regionu", řekl pan Fran(k)c: „Je to dobrá zpráva pro občany." Rád bych se zeptal pana France (který se chlubí tím, že od patnácti let "pracoval" pro hnutí Duha), čím je dobrá zpráva pro občany, že jejich kraj stagnuje, nerozvíjí se, není dopravně napojen na zbytek světa a dělá ostudu v zahraničí?

Komplikace, spojené s neexistencí krajského nebo městské územního plánu vyhovují snad jen dvěma organizacím. První je právě Frank Bold, protože jakoby obhajuje svou existenci, a může čerpat další dotace na provoz, cestovné a výplaty pro kamarády/zaměstnance. A tou druhou jsou Zelení, kteří nejspíš vůbec nechtějí stavět nikde nic a nejen z Brna by rádi měli jeden velký, od světa izolovaný, sdílený park, protkaný veganskými bistry a komunitními centry.

Obě organizace ruku v ruce blokují již dlouhá léta rozvoj Brna. Nejdříve v roli aktivistů, teď v roli náměstka pro (ne)rozvoj města, respektive jeho dvorní právní kanceláře, která posuzuje mimo jiné např. různé varianty dalšího postupu pořizování Územního plánu města Brna. Nutno dodat, že velmi nepřekvapivě.

Aby se v našem kraji stále dobře žilo, je nutné dobudovat a modernizovat zejména dopravní infrastrukturu. Například napojení na Vídeň nebo na vysokorychlostní evropskou železnici je zcela zásadní věc pro celý kraj a opravdu dobrá zpráva pro občany by byla, kdyby tak potřebné projekty byly konečně realizovány, namísto toho, aby je několik (politických, či pseudopolitických) organizací neustále napadalo. Projekty tím prodražují, oddalují, komplikují a škodí tak lidem, jejichž zájmy údajně mají bránit.