27. září 2016

Můj ideální den? Pracovní, plný různých událostí, které se podaří úspěšně vyřešit.

Paní starostka Jiřina Sklenská vyhrává s přehledem již po několikáté volební období komunální volby v Ratiboři. Letos se rozhodla kandidovat do krajského zastupitelstva. Dnes přinášíme její názory na příští směřování Zlínského kraje, její bohaté zkušenosti i malé nahlédnutí do osobního života.

 

Kraj by se měl zaměřit především na ty sféry, které jsou v jeho kompetenci, jako je zlepšení dopravní infrastruktury, zajištění dopravní obslužnosti území, rozvoj nemocnic, dostupnost zdravotní péče, péče o seniory a zajištění úrovně školství. K současnému vedení kraje jsem kritická zejména proto, že většinou právě v těchto oblastech zvýhodňuje některé části kraje před jinými. To je třeba změnit.

Do voleb jdeme s heslem „Zjednodušme to“. Příliš složitá je zejména administrativní náročnost ve všech oblastech lidské činnosti, jako příklad uvádím vyřízení stavebního povolení, co vše je k tomu zapotřebí a  mohla bych jmenovat spoustu dalších věcí. Lidé si často stěžují na zbytečné papírování a běhání na úřadech. Souhlasím s nimi. Jak omezit nezničitelného úředního šimla, odstranit postupně byrokratickou džungli? To je těžká otázka, zkoušel to už prezident Klaus, zatím se to nepovedlo. Náš parlament stále plodí nové a nové zákony s průvodním jevem administrativní zátěže občanů. Ztotožňuji se s volebním programem strany, která je odhodlaná tento stav řešit, z tohoto důvodu chci i v tomto turbulentním období být na kandidátce ODS.

Další záležitostí, která si zasluhuje co nejrychlejší a dobré řešení, je podhodnocení práce lidí v České republice, jak dokazují příslušné statistiky. Zejména některá povolání,  například učitelé. Tento trend lze určitě zvrátit. Ekonomika vykazuje růst, je třeba pozvednout platovou úroveň a kvalifikovanou práci přiměřeně ocenit.

Ze své dlouholeté práce v roli starostky obce mohu přinést našemu kraji své pracovní nasazení a řešení problémů s nadhledem. Mým životním mottem je "vytrvat a nevzdávat se". Za svůj ideální den pokládám sice den pracovní, zejména když " se daří", ale snažím se pokud možno relaxovat s rodinou a přáteli při cestování, turistických vycházkách a setkáních. Mojí oblíbenou četbou jsou zejména různé encyklopedie, ze kterých čerpám znalosti. A jestli se mi daří plnit si své sny? Určitě - a není jich málo!

 

 

 

 

 

Jak si představujete ideální den? Pracovní den, plný různých událostí, které se podaří úspěšně vyřešit

Štítky:
PS-rozhovor