14. září 2014

VALAŠSKÉ ZÁŘENÍ SE TĚŠILO NÁVŠTĚVNICKÉ PŘÍZNI I PĚKNÉMU POČASÍ

Valašské záření, multižánrový festival napříč žánry pro všechny generace, který každoročně pořádá Dům kultury Vsetín spolu s Městem Vsetín, Alcedem - střediskem volného času Vsetín, opět nabídl dva dny plné zábavy a pěkného počasí, prostřednictvím kterého se Vsetíňané pomyslně loučívají s prázdninami.

První zářijový víkend již po šestnácté patřil v centru Vsetína na Dolním náměstí a Svárově bigbítu, world music, dechovce, folku, rockové a popové muzice, světovým hitům, hudebním legendám i začínajícím kapelám, atrakcím a divadélku pro děti, filmovým projekcím, výstavě fotografií, tradičnímu jarmarku a bohatému občerstvení.

 

Do města se sjelo na 22 účinkujících kapel, souborů a umělců z různých koutů České republiky, Slovenska a polského partnerského města Bytom. Program festivalu byl skutečně pestrý a každý si v něm mohl najít to své, o čemž svědčí celková návštěvnost akce, kterou pořadatelé odhadují na pět tisíc diváků.

 

Valašské záření naplňovalo programovou skladbou letošní podtitul akce Made in Czechoslovakia, které vzpomínalo na časy česko-slovenské vzájemnosti. Názvy jednotlivým programovým blokům s nadsázkou propůjčily někdejší televizní programy československé televize: Studio Kamarád, Pionýrská vlaštovka, Rhytmic, Plechová kavalérie, Cvičme v rytme, Televizní klub mladých a nezapomenutelná Hitšaráda.

 

Hlavním tahákem festivalu byl páteční vyprodaný koncert Miroslava Žbirky, kterému ve velkém sále domu kultury přihlíželo na šest set diváků, a sobotní vystoupení legendární slovenské kapely Modus v jejím původním složení.

 

Spokojenost s průběhem, návštěvností a celkovou atmosférou festivalu vyjádřili nejen pořadatelé, ale také účinkující, kteří si pochvalovali vřelé vsetínské publikum.

Iveta Táborská

lídr kandidátky
předsedkyně místního sdružení
členka oblastní rady
starostka