4. září 2012

Rozhovor s kandidátem č. 24

Jste jednatelem firmy – čím se konkrétně zabýváte?
Jsem jednatelem velkoobchodu s elektrozbožím. Zabýváme se prodejem svítidel, světelných zdrojů a elektroinstalačního materiálu. Naše firma patří mezi menší ve svém oboru, ale za 17 let si vypracovala pevné místo na regionálním trhu.

Bydlíte v Nové Pace. Co byste chtěl, aby se ve vašem okolí zlepšilo?
Na krajské politice je do značné míry závislý i rozvoj měst a obcí. A právě Nové Pace se v posledních letech nedaří získávat evropské dotace na velké investiční akce, na rozdíl od okolních měst. V této souvislosti bych rád pomohl hlavně s prosazením projektu na obnovu chátrajícího městského kulturního zařízení.

Pokud budete zvolen do krajského zastupitelstva, na jakou oblast byste se chtěl nejvíce zaměřit? Na zmíněnou problematikudotací?
V rámci svého případného působení v krajském zastupitelstvu bych se chtěl věnovat především ekonomice a problematice regionálního rozvoje.

Co byste chtěl, aby se vám v souvislosti s vaším případným působením na kraji splnilo?
Aby kraj zodpovědně hospodařil a své prostředky vynakládal na smysluplné projekty. Jejich výběr nesmí být motivován snahou hejtmana a jeho náměstků o vlastní zviditelnění.

Máte nějaký vzor osobnosti?
Nemám vyložen vzor, ke kterému bych nekriticky vzhlížel. Na druhou stranu se najde řada osobností, které uznávám nebo si jich vážím. Mohou to být vědci, sportovci nebo politici, naši současníci, ale i historické postavy. Dokázali být ve správnou dobu na správném místě a ovlivnili osudy milionů lidí. Z politiků bych jmenoval Václava Havla, Billa Clintona nebo Margaret Thatcherovou.

Mgr. Ondřej Voráček

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení