1. října 2016

SÍLA MÉDIÍ – vyřčenou lež ani párem volů nevezmeš zpět

Jistě jste vážení spoluobčané zaznamenali, jak nám okurkovou sezonu zpestřila Česká televize (ČT) nepravdivým tvrzením o nemožnosti stavět v průmyslové zóně Zboží z důvodu „existence“ nájemní smlouvy na část těchto pozemků. Ve skutečnosti takový závazek již neexistuje. Pokud vám to uteklo, tak záznam najdete na iVysílání ČT, Události, v hlavním vysílacím čase 12. 7. 2016 v 19.00.

O kostlivcích vypadávajících ze skříně v ní hovoří jak pan starosta Jan Jarolím, tak pan místostarosta Jan Helbich. Kdo má zájem šířit uvedené nepravdy o nemožnosti prodeje pozemků firmě Karsit Automotive ? Jak se vedení města zachová, když posléze na webu města svá slova z reportáže dementovalo? Vlastně se jednalo o poplašnou zprávu. Možná sestříháním slov představitelů města reportérem. Občané se v červnu zaradovali, že konečně přestane v našem městě platit monopol jednoho zaměstnavatele, a teď toto? Přitom tento problém neexistuje!

Vážení, blíží se krajské volby a moc médií je na pováženou. Přichází nenápadně a plíživě, ale na tomto příkladu vidíte, jak se dá pravda potlačit, vyzvednout pár vytržených slov z kontextu, jak to ve své reportáži učinil pan redaktor z ČT a dojem z takové účelově zkreslené reportáže je pro občana neznalého pravdy jasný!

Zrovna tak reklama na elektronickou evidenci tržeb (EET), komu nejvíce prospěje? Bezpečnost před migranty, zákazy všeho možného i nemožného. Nenechme se masírovat médii a používejme, prosím, vlastní rozum. Žijeme na malém městě, ale to neznamená, že nemáme všeobecný rozhled a zdravý rozum. Zrovna tak bychom měli chtít po vedení města, aby nám zodpovídalo za kvalitu života v našem městě. Jak dlouho bude ještě celé město obklíčené objížďkami? Do kdy bude celé město rozkopané, jaký tlak vyvíjí na představitele kraje? Kdo zodpovídá za průběh prací? 

Jan Bém

kandidát č. 11 v krajských volbách
krajský a městský zastupitel
předseda místního sdružení