19. srpna 2012

Rozhovor s kandidátem č. 40

Proč jste se rozhodl v rámci krajských voleb kandidovat a čemu byste se chtěl v rámci svého případného působení na kraji věnovat?

Byl jsem nominován královédvorským místním sdružením ODS. Pokud budu zvolen, rád bych se zaměřil mimo jiné na oblast sportu, ke kterému mám velmi blízko. Jsem bývalý závodní hokejista. Teď se sportu věnuji už jen pasivně, ale stále se jedná o můj velký koníček. Při svém působení na kraji bych se rád zaměřil i na zlepšení hospodaření.

Co byste si přál, aby bylo na kraji vaším hlavním úkolem?

Kdyby to bylo možné, rád bych se zaměřil na oblast sportu, ve které mám přehled. Je mi blízká také oblast kultury a cestovního ruchu. Chtěl bych podporovat olympiády dětí a mládeže a sportovní akce většího charakteru.

Prozradíte, co vás v poslední době potěšilo?

Že vyšla najevo aféra s panem Rathem.

Dá se říct, co vás v současné společnosti mrzí?

Že se hodně píše o finanční krizi. Myslím si, že lidé kvůli tomu nejsou spokojení.

 

Trápí vás to, že se o ní píše nebo že je?

Spíš to, že se o finanční krizi hodně píše a mluví. Můj názor je takový, že to s tou krizí není až tak strašné. Mohlo by být totiž ještě hůř. Na druhou stranu by samozřejmě mohlo být i líp.

Čím byste mohl přispět k rozvoji kraje?

Svojí prací. Jsem relativně mladý, jsem zvyklý pracovat, takže bych přispěl hlavně svojí poctivou prací. Nemám žádné zkušenosti z místního zastupitelstva, nicméně jsem přesvědčen, že poctivá práce je víc než sliby.

Máte nějaký vzor?

V politice se mi líbí pan Nečas. Měli jsme možnost ho několikrát přivítat i ve Dvoře Králové. Líbí se mi jeho styl politiky. Jmenoval bych také pana Klause a pana Havla.

Co byste vzkázal všem potenciálním voličům? Proč by měli volit právě vás?

Jsem neokoukaná tvář. Jsem relativně mladý a pracovitý.

Aleš Němeček

člen místní rady