8. února 2019

Nová informace o záměru vybudování deponie a překladiště tuhých paliv v k. ú. Hrušov

Na jednání komise investiční, architektury a rozvoje obvodu pan Bohdan Svorník v zastoupení obchodní společnosti 3R-REVITALIZACE a investor pan Skulina prezentovali Záměr vybudování deponie a překladiště tuhých paliv v k. ú. Hrušov.

Prezentující podali bližší informace k záměru stavebních prací, které řeší vybudování deponie a překladiště tuhých paliv na pozemcích p.č. 1419/1 a 1180/2 v k.ú. Hrušov.

Jednalo by se o deponování převážně uhlí a koksu v objemu cca 400.000 tun. Palivo by bylo naváženo po železnici a následně překládáno na deponii. Z deponie by bylo rozváženo k zákazníkům pomocí převážně automobilové dopravy. Při projekci deponie a překladiště tuhých paliv by bylo dbáno na maximální eliminaci nežádoucích vlivů na životní prostředí.

 

Zástupci za ODS v Komisi investiční, architektury a rozvoje obvodu nedoporučují realizaci záměru stavby deponie a překladiště tuhých paliv v k. ú. Hrušov.

Komise nesouhlasí s dalším rozšiřováním ploch pro manipulaci se sypkými hmotami (uhlí, koks a j)na území Slezské Ostravy, neboť by docházelo k dalšímu zatěžování životního prostředí prašností, hlukem a dopravou.