28. ledna 2020

ODS podporuje hledání strategického partnera pro hokejový klub

Zastupitelstvo města Pardubic schválilo zadávací dokumentaci a podmínky pro výběr nového strategického partnera. Výběrové řízení je koncipováno od začátku transparentně. Soutěžního dialogu s potencionálními zájemci a přípravy zadávací dokumentace se zúčastnili zástupci všech zastupitelských klubů a zúčastní se rovněž vyhodnocování nabídek.

Město nabízí potenciálním zájemcům možnost získat minoritní podíl prostřednictvím navýšení základního kapitálu. Nový partner by měl na starost manažerské a sportovní řízení klubu a tomu by odpovídaly i jeho pravomoci. Pokud by po třech letech plnil své závazky (mj. udržení klubu v extralize a zabezpečení vyrovnaného hospodaření), měl by právo získat majoritu buď navýšením základního kapitálu, nebo odkoupením části akcií na základě znaleckého posudku.

Zájemci mohou podávat své závazné nabídky do 12. března, o pořadí uchazečů bude rozhodnuto 23. března na radě města a definitivní slovo bude mít zastupitelstvo 23. dubna, kdy bude schvalovat smluvní dokumentaci.

Historicky se jasně ukazuje, že aby byl sportovní klub úspěšný, měli by jej řídit odborníci, ne město. ODS v roce 2017 hlasovala proti odkupu klubu od bývalého majitele. Poté se vždy diskutovalo, kdy je ta pravá doba klub opět prodat, protože jeho správa je pro vedení města těžko uchopitelná.

Doufejme, že se to tentokrát ke spokojenosti fanoušků i sponzorů podaří a město najde spolehlivého a kvalitního partnera, se kterým se pardubický hokej dostane opět tam, kam patří.