17. ledna 2014

Město Valašské Meziříčí na mezinárodním veletrhu Regiontour 2014

Město Valašské Meziříčí se aktuálně prezentuje na mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech Regiontour 2014, který se koná v Brně ve dnech 16. až 19. ledna. Valašské Meziříčí je na veletrhu zastoupeno ve společné expozici se Vsetínem a Rožnovem pod Radhoštěm.

Na brněnském výstavišti začal včera veletrh Regiontour. Tento veletrh turistických možností v regionech začal společně s veletrhem výjezdové turistiky Go. Mimo českých a moravských krajů se letos prezentují i příhraniční oblasti ze sousedních zemí. Všechny letos lákají zejména na regionální potraviny.

Stánek Valašského Meziříčí si lidé budou moci prohlédnout až do neděle. Zástupci města Valašské Meziříčí nabízejí nejrůznější turistické možnosti, jak lze trávit aktivní dovolenou a cestování za gastronomií.

Návštěvníci veletrhu většinou žádají detailnější informace o Valašském Meziříčí. Letos se lidé nejvíce zajímali o cykloturistiku v okolí města, kam vyrazit na výlety a co kde mohou zažít. Oceňovali především skutečnost, že se zázemí pro milovníky kol stále zlepšuje. Zajímali se o další historická či zážitková lákadla města a také se ptali, kde se mohou ubytovat nebo dobře najíst.  

Kromě prezentovaných novinek byl velký zájem i o městský krytý bazén, který nabízí plavecký bazén se šesti drahami a rekreačním bazénem s četnými atrakcemi. Samozřejmě nechybí wellness centrum, které poskytuje řadu služeb pod jednou střechou. Mezi návštěvníky byli mnozí, kteří do Valašského Meziříčí v posledním roce zavítali a hodnotili Valašsko jako velmi hezkou oblast.

Regiontour je nosným projektem na podporu domácího cestovního ruchu a zaměřuje se na výjezdovou turistiku. Jedná se o největší prezentaci průmyslu cestovního ruchu s akcentem na regiony ve střední Evropě.

Jiří Částečka

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
starosta
krajský zastupitel