14. října 2013

Vzkaz živnostníkům 2013

Naši drazí živnostníci,

máte to těžké, víme to. Doba není jednoduchá. Zakázky vám do klína z nebe nepadají, často musíte bojovat se špatnou platební morálkou v rámci celého podnikatelského sektoru, do toho nemáte většinou nemocenskou, žádnou placenou dovolenou ani jiné benefity zaměstnanců. Doslova bojujete na trhu sami za sebe, své spolupracovníky, zaměstnance a rodiny.

Nejsme živnostníci, ale dobře rozumíme vaší pozici. Pracujeme jako starostové nebo místostarostové měst a obcí ve Zlínském kraji a s živnostníky, malými a středními podniky jsme v pravidelném kontaktu. Živnostníci vstupují do našich životů i skrze přátele a příbuzné. Vaše specifické postavení a význam pro ekonomiku celé České republiky vyžaduje i specifické zacházení.

V duchu podpory živností, malého a středního podnikání pracujeme např. v Uherském Brodě, Lukově, Valašském Meziříčí nebo Kroměříži několik let a máme výsledky. V Lukově vyrostla průmyslová zóna, která se utěšeně plní. Kroměříž byla v roce 2011 vyhlášena nejlepším městem pro podnikání ve Zlínském kraji, také Valašské Meziříčí nebo Uherský Brod stojí na straně živnostníku a podnikatelů.

Na vaší straně nestojíme pouze my, ale i celá ODS, do které jsme vstoupili z osobního přesvědčení a zůstáváme v ní v dobách dobrých i zlých. ODS nyní zakončuje nelehké období, které však pomohlo akcelerovat proces výměny. Pohled na kandidátku ODS Zlínského kraje to dokládá. Stojíme za vámi. Stáli jsme za vámi v roce 2009, kdy ODS navrhla zvýšení výdajových paušálu o 20 %. ODS stála za vámi i na začátku roku 2012, kdy navzdory tlaku koaličních partneru ubránila jejich výši. ODS prosadila zrušení registračních pokladen, minimální daně, povinného vedení knihy jízd a výrazně zredukovala počet volných živností ze 124 na jednu jedinou. Ať bylo dobře, nebo špatně, ODS stála na vaší straně a my na straně ODS. Proto vám posíláme z radnic v našem kraji tento vzkaz: stojíme při vás.
Prosím dejte nám šanci zavést deregulační balíček, který sníží administrativní zátěž. Dejte nám šanci zavést zrychlené daňové odpisy investic a jednotné registrační místo. Dejte nám šanci nadále bojovat za vaše zájmy a lepší život pro vás, vaše rodiny a celou Českou republiku. Vy jste součástí páteře naší ekonomiky a my si to plně uvědomujeme.

Děkujeme.

S pozdravem

Ing. Jan Hrdý

místostarosta