6. srpna 2014

Primátore Hudečku, Blanka nesmí stát, Blanka musí jezdit!

Ve světle dalšího odkladu otevření tunelu Blanka uspořádala ODS v Praze 7 jízdu historickými kočáry po trase tunelu. Pozvala proto dámy, mladé paní i slečny s krásným jménem Blanka, které žijí v Praze 7, aby svým happeningem poslaly vzkaz na pražský magistrát, že si na Sedmičce opravdu přejeme otevření tunelu.
„Máme pro primátora Prahy, jeho radu a celý magistrát jednoduchý vzkaz: Blanka musí jezdit! Mějte na paměti, že tunel Blanka je stavba, která se konkrétně dotýká života tisíců lidí. Tito lidé – obyvatelé Letné, Bubenče i Holešovic, dospělí, děti, senioři - již hodně dlouho čekají, až jim pod okny přestanou proudit tisíce aut,“ uvedl zástupce starosty městské části Praha 7 Tomáš Kaštovský. 
Tunelem Blanka z Letné do Troje již dávno měla jezdit auta a ulehčit tak přetíženým ulicím na Letné i v Holešovicích. Auta však stále nejezdí a podle posledních zpráv se „snad“ dočkáme otevření někdy v polovině roku 2015. Tentokrát je důvodem „zapomenuté“ zadání k výstavbě řídícího centra Blanky.
„Proč přesně pražští radní v čele s primátorem Tomášem Hudečkem z TOP 09 tak důležitý pokyn nevydali, se asi jen tak nedozvíme. Viníci se jako vždy budou hledat všude jinde než na chodbách magistrátu,“ poznamenal místostarosta Tomáš Kaštovský.

MUDr. Tomáš Kaštovský

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
člen regionální rady
místostarosta
uvolněný místostarosta města