16. prosince 2016

ODS vyzývá starostu Čižinského: nekažte občanům Vánoce!

Občané Prahy 7 dostali k letošním Vánocům od starosty Čižinského nemilý dárek. Jejich příbuzní a přátelé přijdou o tradiční možnost zaparkovat zdarma v modrých zónách. ODS proto na dnešním jednání zastupitelstva navrhne, aby byla o svátcích modrá zóna opět přerušena.

„Vedení radnice ignoruje potřeby občanů a komplikuje jim život. Nikdy v minulosti nebyl problém přes svátky modré zóny přerušit,“ kritizuje rozhodnutí starosty Čižinského a radních Prahy 7 předseda místních občanských demokratů Tomáš Kaštovský.

„ODS chce zachovat dosavadní tradici. Proto navrhneme přerušení modré zóny. Očekávám, že vedení radnice tento návrh podpoří a nebude se alibisticky vymlouvat. Parkování mezi svátky bez obav přerušili v jiných centrálních čtvrtích jako je Praha 3 a Praha 5," vysvětluje Kaštovský.

Modrou parkovací zónu zavedla Praha 7 v roce 2008. Mezi Vánocemi a Novým rokem ale radnice vždy zákaz parkování v modré zóně pro nerezidenty přerušovala, aby blízcí a přátelé obyvatel Prahy 7 mohli o svátcích bezúplatně zaparkovat. Současné vedení radnice se však rozhodlo tuto vánoční tradici zrušit. Důvodem jsou údajné obavy, že by volná místa zaplnili lidé, kteří míří za svými blízkými a příbuznými do okolních čtvrtí. Tyto obavy jsou podle ODS nesmyslné.

 

MUDr. Tomáš Kaštovský

předseda oblastního sdružení ODS Praha 7
člen regionální rady ODS Praha