15. srpna 2012

Vraťte se na zem a do krajů

Celá vášnivá debata o tom, jestli jsou socialisté se svými proticírkevními plakáty větší či menší bolševici, jestli jsou církevní hodnostáři moc či málo zaplacení a jestli je Kalousek se svými církevními restitucemi více či méně mimo, je v kontextu krajských voleb úplně nesmyslná.

Vladimír Novotný, náměstek hejtmana za ČSSD, který nejprve církevní restituce kritizoval na billboardech, se pak v televizi vyjádřil, že na Vysočině toto téma nebude ČSSD v kampani používat. Hned druhý den však prohlásil, že je tedy zase bude kritizovat. Celý ten socialistický veletoč je ale mimo krajskou mísu. Novotný i jeho hejtman Běhounek mají na církevní restituce asi takový vliv, jako na počasí.

Církevní restituce schvaluje parlament na základě vládního návrhu zákona. Ani hejtman, ani jeho náměstci a dokonce ani krajský předseda ČSSD s tím z Vysočiny nic nenadělají. Zato už nadělali hodně škody. Vyházeli oknem desítky milionů korun za nelegální (i podle Bruselu) proplácení poplatků ve zdravotnictví, zrušili desítky lůžek v nemocnicích na Vysočině, zabetonovali na železnici odborářský monopol Českých drah a co je nejhorší - přivedli komunisty do vedení kraje hlavním vchodem.

To jsou témata, která mají smysl a o nichž se socialisté stydí a bojí mluvit. Proto budou raději vyrábět plakáty, které připomínají padesátá léta. To jim jde podstatně lépe, někteří z nich si to určitě i z KSČ pamatují.

Ing. Radovan Necid

předseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
člen regionální rady
uvolněný starosta města