18. září 2012

Brzy půjedeme k volbám.

prim. MUDr. Haral Čadílek nekandiduje z finančních důvodů a pacientky se nemusí obávat, že by pro politiku zapomněl na medicínu.

Brzy půjdeme k volbám !

Jsem rád, že mohu jít k volbám. Jsem rovněž rád, že se mohu svobodně rozhodnout koho budu volit. Není to tak dávno, co jsme tuto volbu neměli. Většina z nás si to pamatuje. Mladá generace po roce 1989 toto nezná. Tak jako já jsem nezažil roky 1938 a 1948, zoufalství a beznaděj uvedených let, tak mladá generace zná již rok 1968 pouze z ,, Pelíšků,, a rok 1989 z dokumentů (na které se ale moc často nedívá). Škoda. Měli bychom si osvěžovat historii. Třeba by to přivedlo více voličů do volebních místností, především těch mladých. Vždyť právě o jejich budoucnosti zde bývá rozhodováno. Nově vzniklá politická reprezentace (po volbách) bude utvářet zákony, které se jich dotknou velmi podstatně. Kdyby se volilo přes internet či Facebook , byla by účast zřejmě jiná. Přesto mi to nedá a musím říci: Přijďte k volbám, nechcete přece, aby bylo rozhodováno ,, o vás bez vás,, .

Tak jako věřím, že slušnost a pracovitost se musí v životě vyplatit, tak i slušný člověk by se neměl bát budoucnosti. O tom, že tomu tak je vždy a všude, pochybuje i optimista jako jsem já, ale přesto – proč pro tuto myšlenku nenapnout své síly?

Jako kandidát do senátu nechci a ani nemohu předkládat klasický volební program. To by bylo z titulu funkce senátora (jeho kompetencí) nefér vůči voličům, protože slibovat by měl člověk jen to, co může v dané funkci  realizovat. Populista samozřejmě může slibovat hory doly.

Nyní zde uvádím, co bych ale rozhodně nechtěl a naopak , co bych jako senátor rád dodržel :

Nechci

       - zneužívat populistická hesla, která jsou nesplnitelná (na populismus doplatil v minulosti, stejně  

                                                 jako  i dnes ,vždy nejvíce právě obyčejný volič- slušný člověk)

-         lhát a zneužívat v kampani nepravdivé informace  ( jako třeba před 4 roky- vyobrazená těhotná a heslo- Jsme proti poplatkům ve zdravotnictví- těhotné přitom nikdy neplatily !)

-         napadat protikandidáty a stavět si popularitu pouze na kritice jiných ( důležité je co za člověkem zůstává a ne to jak kritizuje práci ostatních )

-         ztratit důvěru slušných lidí a  úctu a lásku svých bližních

Chci- důstojně reprezentovat region ve kterém žiji, pracuji a vychovávám své děti

-         se vracet domů s pocitem , že jsem ve své práci odevzdal maximum možného, ať už se jedná o medicínu nebo veřejnou službu na poli politiky

-         vytrvat v pracovním nasazení ve funkci po celé období ( nikoliv si zajistit důchod či rentu za dlouhodobou absenci  v senátu)

Závěrem  bych rád vzkázal  všem  kritikům a pesimistům - nejdu do voleb z finančních důvodů ! Takových už tam je dost.  Zabezpečit rodinu se mi daří svojí lékařskou profesí. Tu samozřejmě chci vykonávat i nadále.  Domnívám se ale , že pro zdravotnictví i pro náš  region mohu být ještě více prospěšný  díky dlouholeté znalosti problematiky  nemocniční  i ambulantní péče.  Rozhodně se mé pacientky nemusí obávat, že bych pro politiku zapomněl na medicínu !  Jsou ale věci, pro které se vyplatí angažovat. Já se angažuji pro slušné lidi z regionu, pro naše děti a jejich budoucnost . 

Stále  totiž u mne bude platit- vážím si slušného člověka  a především vážím si života !     

 Na shledanou u voleb, váš  prim. dr . Harald Čadílek- kandidát do Senátu                    www.haraldcadilek.cz

MUDr. Harald Čadílek

kandidát do Senátu ČR
zastupitel