5. září 2013

Informace z mimořádného jednání Oblastního sněmu ODS Rokycany

Před pár dny se v rokycanské Sokolovně uskutečnilo mimořádné jednání Oblastního sněmu ODS Rokycany.

 

Před pár dny se v rokycanské Sokolovně uskutečnilo mimořádné jednání Oblastního sněmu ODS Rokycany, kterého se zúčastnila více než čtyřicítka delegátů ODS z celého Rokycanska. Před konáním oblastního sněmu se na Rokycansku uskutečnilo i několik místních sněmů ODS. Na programu mimořádného jednání byla diskuse k aktuální politické situaci a zejména volby (nominace) kandidátů oblastního sdružení ODS na kandidátku ODS do předčasných voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR za Plzeňský kraj. 

Jednání oblastního sněmu navštívil i místopředseda ODS a předseda Regionálního sdružení ODS Plzeňského kraje Jiří Pospíšil, který s delegáty ODS z Rokycanska diskutoval o aktuálních politických tématech, přípravě mimořádných sněmovních voleb a situaci v ODS.

Oblastní sněm zvolil v tajné volbě kandidáty rokycanského oblastního sdružení na kandidátu ODS v Plzeňském kraji pro mimořádné volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. V tajné volbě byli zvoleni všichni kandidující kandidáti, oblastní sněm současně neurčil pořadí zvolených kandidátů. Pořadí kandidátů z Rokycanska bude určeno až na regionální úrovni ODS.

„Rokycanské oblastní sdružení ODS nominovalo ze svých řad na krajskou kandidátku ODS pro mimořádné sněmovní volby velmi kvalitní, zkušené a důvěryhodné politiky ODS. O pořadí našich kandidátů bude rozhodovat Regionální sněm ODS Plzeňského kraje, resp. výslednou kandidátní listinu ještě projedná a definitivně schválí výkonná rada ODS,“ uvedl po jednání Jan Šašek, předseda rokycanského oblastního sdružení ODS.

Přijatá rozhodnutí (usnesení) oblastního sněmu:

Oblastní sněm ODS Rokycany navrhuje na lídra krajské kandidátky ODS pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jiřího Pospíšila.

Oblastní sněm ODS Rokycany volí (nominuje) Jaroslava Mráze, Evu Noskovou, Jaroslava Perlíka, Jiřího Pražského a Luďka Sefziga coby kandidáty oblastního sdružení na krajskou kandidátku ODS v Plzeňském kraji pro mimořádné volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR (bez určeného pořadí, seřazeno podle abecedy).

Oblastní sněm ODS Rokycany doporučuje výkonné radě ODS, aby určila celostátním lídrem ODS ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jiřího Pospíšila.

Oblastní sněm je nejvyšším orgánem strany v oblasti, resp. na okresní úrovni.

Bc. Jan Šašek

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení