27. června 2013

Výstava „Stavba roku Plzeňského kraje 2012“ v radnické synagoze od 10. 6. do 1. 7. 2013

Výstava „Stavba roku Plzeňského kraje 2012“ v radnické synagoze od 10. 6. do 1. 7. 2013

Rokycansko bylo velmi úspěšné v letošním 10. jubilejním ročníku soutěže „Stavba roku Plzeňského roku 2012“. Z veřejných prostranství uspěl nový park U Plzeňské brány v Rokycanech. „Zvláštní uznání poroty a Cenu veřejnosti skutečně zaslouženě získala radnická kavárna La Boema. S citem provedená unikátní rekonstrukce, báječné a inspirativní místo...“, uvedl k výsledkům soutěže Jan Šašek, zastupitel Plzeňského kraje za Rokycansko a předseda rokycanského oblastního sdružení ODS.

Mimořádnou Cenu veřejnosti získal projekt oficiálně nazván: „Stavební úpravy objektu č. 64 na kavárnu a restauraci, nám. Kašpara Šternberka, Radnice“, jinak se tedy jedná o kavárnu La Boema nacházející se v samotném centru města Radnice. V pondělí 10. června 2013 uspořádalo Místní sdružení ODS Radnice v tzv. Ekocentru Radnice (bývalé synagoze) slavnostní vernisáž všech nominovaných staveb do letošního ročníku soutěže. Vernisáží provázel Josef Pašek, zastupitel města Radnice a člen Místní rady ODS Radnice. Události se zúčastnili i zastupitel Plzeňského kraje a předseda Kontrolního výboru Zastupitelstva Plzeňského kraje Jan Šašek a Vladislav Vilímec, poslanec Parlamentu České republiky a zastupitel Plzeňského kraje.

„Otcem“ výjimečného projektu rekonstrukce budovy kavárny La Boema v Radnicích je předseda Místního sdružení ODS Radnice a zastupitel města Radnice Miroslav Jaroš. Výstava bude probíhat ve dnech od 10. června do 1. července 2013.

 

Bc. Jan Šašek

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení