10. září 2012

Rozhovor s kandidátem č. 16

Mohla byste se nejprve čtenářům tohoto rozhovoru stručně představit – jakému oboru se profesně věnujete?

Dvacet let se věnuji zemědělství. Obor mého působení tedy souvisí se zemědělskou a potravinářskou činností. Zabývám se pojišťováním zemědělských a potravinářských firem. V podnikání se zabývám rodinným pivovarem a cateringovými službami z regionálních potravin. Dlouhodobě se věnuji propagaci českých regionálních potravin nejen v rámci Královéhradeckého kraje, ale v rámci celé České republiky.

 Proč kandidujete?

Protože jsem si vědoma toho, že je potřeba řešit řadu otázek týkajících se například zemědělství. Ráda bych v krajském zastupitelstvu zúročila své znalosti a zkušenosti. Zemědělství je bohatstvím země a je naší povinností o něj pečovat.

 
Co patří mezi vaše koníčky?

Hodně času mi zabírá práce, která je i mým koníčkem.

 

Pokud budete zvolena do krajského zastupitelstva, jaké oblasti byste se chtěla věnovat – zemědělství?

Určitě bych se ráda věnovala právě oblasti zemědělství. Také bych se ráda zaměřila na oblast životního prostředí a na regionální rozvoj a podporu regionálních potravin.

 

Jaké změny byste chtěla prosazovat?

Díky nižším rozpočtům se omezovaly některé granty, některé programy se rušily úplně. Ráda bych se zaměřila na to, abychom pomohli zemědělcům v jejich těžké práci. Jednou z možností je například omezení stavů divoké zvěře formou zástřelného. Přála bych si, aby se zemědělcům a regionálním potravinářům v kraji lépe podnikalo - kraj má nástroje, jak jim v tomto pomoci.

 

Co Vás v poslední době nejvíce potěšilo?

Potěšilo mě, že se nám podařilo otevřít pivovar. Z toho mám velkou radost.

 

Máte nějaký vzor?

Jmenovala bych pana Milana Vyhnálka, který byl velmi úspěšným Čechem v zahraničí. Vybudoval sýrárnu v Austrálii.

 

Proč by lidé měli volit právě Vás?

Protože mám za dobu dvaceti let bohaté zkušenosti z odvětví zemědělství. Mezi mé přednosti patří důvěryhodnost, dále schopnost plnit jednotlivé projekty.

 

 

 

Ing. Petra Škopová

členka strany
předsedkyně oblastního smírčího výboru