13. září 2012

Pozvánka na Královéhradecké krajské dožínky 2012

Ve dnech 14. a 15. září 2012 se na parkovišti před Koupalištěm Flošna v Hradci Králové a dalších okolních plochách uskuteční již devátý ročník tradičních dožínek, které letos nesou název Královéhradecké krajské dožínky 2012.

Podrobný program dožínek je na internetových stránkách www.dozinky.cz 

Dožínky jsou komplexní přehlídkou královéhradeckého potravinářství. Chybět nebudou ukázky hospodářských zvířat. Návštěvníci akce tak budou moci vidět dobytek, koně, prasata, ale také například slepice a husy. Samozřejmě i letos se návštěvníci dočkají nejrůznějších atrakcí a prodejních stánků.
Jedná se o zajímavý tip na výlet, který se určitě bude líbit malým i velkým.
Na akci se budou prezentovat také zemědělské školy, pokud má tedy někdo zájem o studium v některém z oborů, které zemědělské školy nabízejí, jistě na dožínkách získá řadu zajímavých informací o jednotlivých studijních programech a studiu samotném.
K povšimnutí doporučuji oceněné regionální potraviny. Návštěvníci akce tak budou moci nakoupit přímo od výrobců, kterých se budou moci na cokoliv zeptat.
Tradici dožínek jsem před lety spoluzakládala a jsem moc ráda, že si tato akce stále udržuje velkou oblibu. Bohužel již není možné pořádat je na tradičním místě v Šimkových sadech - a o to víc si přeji, aby se i letos dožínky vydařily.
Věřím, že také ke Koupališti Flošna si lidé cestu najdou.

Ing. Petra Škopová

členka strany
předsedkyně oblastního smírčího výboru