18. října 2013

Návštěva Janova pro mne byla silným zážitkem

Dnes jsme v odpoledních hodinách společně s Danielem Volákem navštívili Litvínovsko. Nejprve jsme si prohlédli krásné náměstí v Litvínově a popovídali si s pár kolemjducími. Vzhledem k tomu, že naším společným tématem je bezpečnost, právo a pořádek, jeli jsme se podívat do vyloučené lokality v Janově.

V Janově jsme hovořili s asistenty prevence kriminality, kteří v rámci projektu ve vyloučených lokalitách spolupracují se strážníky městské policie. Asistenti zastávají opravdu nelehkou práci a mnohdy jsou vystaveni stejnému nebezpečí jako policisté. Spousta místních občanů si přišla popovídat s Danielem Volákem, kterého znali ještě z dob, kdy působil jako starosta v Litvínově a řešením problémů s vyloučenými lokalitami se intenzivně zabýval. Lidé si stěžovali na problém s narůstající kriminalitou, drogovou závislostí. Vedení města se řešením problémů již tolik nezabývá. Spousta bytů je v těchto panelových domech zdevastována a jen těžko se budou hledat noví nájemci.

Pokud budu mít jakoukoliv možnost toto změnit, udělám to velmi rád. Rád bych pokračoval v práci, kterou nastartovali mí kolegové a to je nastavení sociálních dávek a posílení bezpečnostních složek v našem kraji.

Mgr. Michal Voltr

člen místní rady
neuvolněný radní