30. září 2016

Ústecký rodák Jan Tvrdík kandiduje v senátním obvodu Ústí nad Labem do Senátu PČR

Co můžete prozradit o rodinném zázemí?

Jsem 33 let šťastně ženatý. Manželka Hana je zdravotní sestrou. Poznali jsme se díky volejbalu, kde jinde? Máme spolu dvě dospělé děti. Syn Jan pracuje v soukromém sektoru a dcera Hana je učitelkou na základní škole. Letos v létě jsme se stali pyšným dědečkem a babičkou, dceři se narodila dcera Barborka.

Svůj silný Ústecký patriotismus jste prý zdědil po předcích?

Ano, naše rodina žije na Ústecku přes 70 let. Můj děda pracoval jako slaboproudý elektrikář na šachtě v Užíně a babička na poště, bydleli ve Všebořicích. Druhý děda pracoval v Ústeckém pivovaru a bydlel ve Skoroticích.

A rodiče, sourozenci?

Mám dva sourozence, bratra a sestru. Myslím, že rodiče nás do života od mládí připravovali, jak nejlépe uměli a naučili nás, že v životě je nejdůležitější slušnost, ohleduplnost a úcta k člověku, a toho si velmi vážím a snažím se jejich radami řídit. Otec byl vojákem z povolání a velkým sportovcem (aktivně hrál fotbal a lední hokej). Bohužel zemřel, když mi bylo 38 let, což je věk, kdy syn ještě není s otcem vypořádán. Mamka se „drží“ a užívá si důchodu, vnoučat a pravnoučat.

Máte i jiné koníčky než sport?

Velkou zálibu jsem našel v chalupaření. Po rodičích jsme s manželkou zdědili chalupu 15 km od Ústí nad Labem v Krušných horách. Práce na zahradě nebo občas nějaká oprava mě vždy dovede nabít potřebnou energií. Rádi s ženou poznáváme naši republiku, proto často cestujeme. Před 10 roky jsme si pořídili jorkšírského teriéra Timiho, který je dnes právoplatným členem naší rodiny.

A co tedy sport, Váš srdeční koníček?

Sportovat asi člověk musí, jinak by zakrněl. Na vrcholové sportování to už není, protože se klouby ozývají stále častěji. Nebráním se žádné sportovní aktivitě, a to ani té pasivní a velmi rád se podívám v televizi na jakýkoliv sport z křesla obývacího pokoje. Samozřejmě chodím fandit i „na živo“ našim ústeckým klubům.

Jak si představujete dokonalý okamžik?

V každém věku jinak. Nyní prožívám ty nejlepší chvilky ve společnosti naší vnučky Barborky.

To se nedá popsat. Babičky a dědečci mi však rozumí.

Závěrem, co považujete za úspěch v práci na radnici?

Není toho málo. Zvládnutí pomoci při povodních, přes výstavbu nových dětských hřišť, nových  parkovacích míst, až po opravy chodníků. Na tomto místě musím zmínit také tři, dnes již tradiční akce. Před 12 lety se nám podařilo přivést do Ústí nad Labem „Kinematograf bratří Čadíků“. Před 10 roky začaly „Promenádní koncerty“ a také slavnostní předávání plaket Dr. Janského dobrovolným dárcům krve v naší překrásné obřadní síni v Churchillově ulici.

 

Mgr. Jan Tvrdík

kandidát do senátu za ODS