5. září 2012

Rozhovor s kandidátem č. 22

V současné době jste místostarostou Police nad Metují. Co patří do vaší gesce?

Do mé gesce patří zastupování města ve správních řízeních, dále investiční činnost města – dozorování staveb, příprava investic a podobně. Mám také dohled nad technickými službami města, kde jsem jednatelem. V této pozici jsem zodpovědný za kontrolu nad údržbou města. V rámci své gesce dohlížím i na správu integrovaných obcí Pěkov, Hlavňov, Radešov Mezi mé kompetence ale také patří i kontrola dopravní obslužnosti.

 

Kterých úspěchů se vám podařilo v Polici nad Metují dosáhnout a co ještě plánujete?

Podařila se rozsáhlá rekonstrukce městské čistírny odpadních vod, což je úspěch napříč politickým spektrem. Tuto rekonstrukci jsme realizovali za podpory dotace ze Státního fondu životního prostředí, neboť se jednalo o výraznou investici, která by bez dotace byla nad rozpočtové možnosti města. V plánu je nyní zateplení objektu základní školy, přičemž tato investice je odhadována zhruba na dvacet milionů korun. Ve výhledu máme také rekonstrukci řady místních komunikací - včetně chodníků, které jsou dlouhodobě ve špatném stavu.

 

Proč kandidujete?

Kandiduji proto, abych podpořil ODS v našem kraji a současně abych mohl pomoci regionu, ve kterém žiji a ze kterého pocházím. Rád bych pomáhal přenášet problémy občanů na krajskou úroveň, neboť ne vše je možné řešit jen na úrovni samosprávy.

 

Pokud se stanete členem krajského zastupitelstva, jaké oblasti byste se chtěl věnovat?

S ohledem na mou předchozí praxi je mi blízká oblast stavebnictví, rád bych se proto věnoval investicím kraje. Zkušenosti mám ale také ve veřejné správě, proto bych se rád zabýval například i otázkou fungování krajské veřejné správy. Jinak mám-li v krátkosti zmínit svou profesní dráhu, pracoval jsem v minulosti jako zaměstnanec stavebního úřadu v Polici nad Metují, předtím jako zaměstnanec v projektové kanceláři a ještě dříve jako stavební technik u místní stavební firmy.

 

Co byste chtěl, aby se vám při vašem případném působení na kraji splnilo?

Za úspěch bych považoval, kdyby se mi podařilo podpořit dotažení rekonstrukce páteřní komunikace, která vede z Náchoda přes Polici nad Metují na Broumov, zejména pak úsek Police - Broumov. Už několik etap je ve fázi stavebního povolení nebo projednávání a bylo by opravdu splněným snem, kdyby se podařilo rekonstrukci zmíněné komunikace dokončit, aby tak řidiči na této trase mohli jezdit po normální pěkné cestě.

 

Máte nějaký vzor?

Pokud by se mělo jednat o politika, jmenoval bych našeho kandidáta na prezidenta, pana Přemysla Sobotku pro jeho morální vlastnosti, způsob vystupování, zkrátka na mě působí velmi dobře.

 

Můžete říct, proč by lidé měli volit právě vás?

Jsem mladý člověk, který není zatížen žádným skandálem ani pochybnými známostmi. Mým krédem je, že se politika dá dělat fér, tedy poctivě, a hlavně, že je třeba ji dělat pro lidi. 

Mgr. Jiří Škop

místopředseda místního sdružení
místostarosta