6. února 2013

Děti z Dětského domova Olomouc v Praze.

10 dětí a dvě vychovatelky z Dětského domova v Olomouci se podívaly v pátek 1.února 2013 zdarma Leo Expressem do Prahy. Nejmladší Zdeničce je 9 let a chodí do 2.třídy základní školy: "Do Prahy jedu poprvé a strašně se těším, hlavně na ten krásný vlak, který jsem už viděla na obrázcích." Výlet pro Dětský domov spolu s  železničním provozovatelem vlaků InterCity, připravilo Dobré místo pro život a pražská radnice. Ta pro děti připravila zajímavý program s prohlídkou Staroměstské radnice, orloje a pracovních prostor primátora Bohuslava Svobody. Na účastníky malého zájezdu čekala také hodinová prohlídka pražského planetária.Děti vyjely do Prahy ráno o půl sedmé a do Olomouce se vrátily Leo Expressem v devět večer.

Dětský domov v Olomouci funguje od roku 1957 a má kapacitu 48 dětí.

Leo Express je český železniční dopravce, který od roku 2012 provozuje osobní železniční dopravu vlaky kategorie InterCity na trati Praha - Ostrava. 

Dobré místo pro život je dobrovolnické sdružení, které zastřešuje olomoucké neziskové organizace od nevidomých až po děti v kojeneckém ústavu.

Věra Novotná


oblastní manažerka

Štítky:
Regionální akce