25. září 2018

Mám Střekov ráda a není mi jedno, co se zde bude dále dít

Co vás vedlo znovu kandidovat do střekovského zastupitelstva?

Hlavním důvodem, proč kandiduji do zastupitelstva Střekova, je to, že chci navázat na období, kdy jsem působila jako starostka. Nestihli jsme dokončit věci, které jsme měli naplánované, např. instalaci radarů, opravy silnic a chodníků, parkovací a kontejnerová stání, protipovodňová opatření, instalaci závor na železničním přejezdu v Olšinkách, v Sebuzíně opravy komunikací.

 

Jak hodnotíte jako opoziční zastupitelka minulé vedení střekovské radnice?

Vedení radnice v minulém volebním období udělalo spoustu nešťastných rozhodnutí. Nechci se k nim nyní vyjadřovat. Bohužel jako opoziční zastupitelka jsem neměla možnost tyto věci prosadit, protože vedení obvodu je nepovažovalo za důležité.

 

Můžete zmínit alespoň jednu věc?

Jednu věc nemohu jako obyvatelka našeho obvodu přehlédnout. Magistrát města každoročně přiděluje všem obvodům finanční prostředky na údržbu zeleně. Bylo normální použít tyto prostředky skutečně na zeleň a myslím, že výsledek byl vidět. Upravené parky, vybudovaný lesopark, vyzdobené prostranství u přístaviště v Církvicích, prořezy profilů komunikací, odstraňování náletů, starých kořenů, plevele u chodníků a komunikací. Bohužel v uplynulém volebním období vedení radnice financovalo na úkor údržby zeleně jiné činnosti. Šlo zejména o nesmyslné a předražené studie, které nebudou nikdy realizovány.

 

Co byste tedy ráda s kolegy prosadila?

Naše uvažování je ve shodě s tzv. selským rozumem. Nejdříve chceme Střekov uklidit, opravit chodníky a silnice (například ulice Tizianova, Slunečná, Na Čihadle, Novoveská, Žukovova), podporovat výstavbu obchodního centra, vybudovat chodník ve Svádově, v Kojeticích a nové parkoviště v ulici Tolstého. Nejprve je nutné nastartovat správný chod obvodu a teprve pak po analýzách přemýšlet o tom, zda si můžeme dovolit budovat nějaký nadstandard, který je udržitelný a rozumný. Jsem zvyklá se chovat zodpovědně, neslibovat nereálné a mým zájmem je umožnit všem slušným lidem důstojný život v místě jejich bydliště.

 

 

Miroslava Lazarová

zastupitelka statutárního města Ústí nad Labem
zastupitelka městského obvodu Ústí nad Labem - Střekov